ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Choé Candles, ένα ελληνικό sustainable brand με έδρα το χωριό Κανακάδες στην Κέρκυρα!

Στους Κανακάδες της Κέρκυρας, ένα γραφικό χωριό που δεν αριθμεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 200 κατοίκους, κάπου ανάμεσα στα πετρόχτιστα σοκάκια, τους αιωνόβιους ελαιώνες και την καταπράσινη κοιλάδα του Ρόπα, ξεκινά τα Χριστούγεννα του 2017 η ιστορία των φυσικών κεριών CHOÉ. Ενός υβριδικού brand με πράσινο αποτύπωμα, που δημιούργησαν και ανέπτυξαν, στον τόπο που γεννήθηκαν, τα αδέλφια Σπύρος και Ελένη Μουμούρη. Σε έναν χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί μετενσάρκωση ενός παλιού ξυλουργείου, με τις σκουριασμένες μηχανές του να διεκδικούν ακόμα το δικαίωμά τους να φιλοξενούνται εδώ, βρίσκεται η βάση της CHOÉ. Εδώ σχεδιάζονται και παρασκευάζονται τα αρωματικά κεριά, πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

CHOÉ όπως χοή. Μία λέξη που συνδέει τον άνθρωπο με τη φύση και τον τοποθετεί μέσα σε αυτήν. Η υγρή προσφορά, με κρασί, νερό, μέλι ή λάδι, που έκαναν στην αρχαία Ελλάδα προς τους Θεούς του Κάτω Κόσμου, τις Μούσες τις Νύμφες και τους προγόνους τους. Η χοή αφορούσε ουσιαστικά στο άδειασμα ενός αγγείου, ένα τελετουργικό που αντανακλούσε την ελπίδα του ανθρώπου για διατήρηση της τάξης του Κόσμου και αφθονίας της Φύσης. Τα Μεσογειακά αρώματα είναι παρόντα σε κάθε τι που κατασκευάζεται εδώ. Είτε πρόκειται για bespoke παραγγελία, είτε για μέρος της συλλογής CHOÉ. Τις 50 ώρες που διαρκεί , κατά μέσο όρο, το κάθε κερί απελευθερώνονται αρώματα που ανακαλούν παιδικές μνήμες, από μία χώρα που αφηγείται τους μύθους της μέσα από τα αρώματα της φύσης της.

Τα κεριά CHOÉ είναι χειροποίητα και φρέσκα. Το κάθε ένα παρασκευάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας, τη στιγμή της ζήτησης και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κεριά σε stock. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κερί μέλισσας, ενός εξ’ ολοκλήρου φυσικού προϊόντος, που μπορεί να διατηρηθεί για εκατοντάδες χρόνια χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του.

Η CHOÉ είναι το πρώτο brand που έντυσε το δοχείο του κεριού της με ύφασμα. Στον υφασμάτινο καμβά, που εφαρμόζεται στην εξωτερική συσκευασία, τυπώνονται ιδιαίτερα σχέδια μινιμαλιστικής προσέγγισης και σχέδια που υπογραμμίζουν την ελληνική της ταυτότητα, συνήθως μονόχρωμα. Οι ξύλινες λεπτομέρειες που συμπληρώνουν το design κατασκευάζονται στο εργαστήριο, σε μία χειροπιαστή σύνδεση με τη μνήμη του χώρου.

Η πράσινη φιλοσοφία διέπει τις αρχές των κεριών CHOÉ

▫ Το βιώσιμο, αγνό, κερί μέλισσας παράγεται από τις μέλισσες, και είναι η πρώτη ύλη που σχηματίζει τη δομή μιας κηρήθρας. Είναι μη τοξικό και απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ακολουθώντας οικολογική ηθική και βιώσιμες στρατηγικές για τη συγκομιδή του, μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του, σεβόμενοι τόσο το οικοσύστημα όσο και τον άνθρωπο. Χρησιμοποιώντας κερί μέλισσας σε συνεργασία μόνο με Έλληνες μελισσοκόμους, η CHOÉ στηρίζει σε μικρο-οικονομική κλίμακα την μελισσοκομία.


▫ Το βιώσιμο κερί σόγιας είναι φυτικό και παρασκευάζεται από λάδι σόγιας, Ένα πράσινο προϊόν, πλήρως βιοδιασπώμενο, που παράγεται με ρυθμούς γρηγορότερους από αυτούς που καταναλώνεται και δεν βλάπτει το οικοσύστημα. Η CHOÉ συνεργάζεται με παραγωγούς που προστατεύουν τα δάση και την αυτοφυή βλάστηση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στους αγρότες και τις κοινότητες να ευημερούν.


▫ Τα προϊόντα είναι εξολοκλήρου χειροποίητα και παρασκευάζονται με αυστηρή ηθική ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο και στη φύση. Για τη εξωτερική συσκευασία των κεριών χρησιμοποιείται άκαυστο ύφασμα, μπρούντζος, ξύλο πιστοποιημένο με FSC® και οικολογικές βαφές ενδεδειγμένες για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, πιστοποιημένες με EMAS & ECO LABEL. Φιλικό προς τα δάση Packaging, πιστοποιημένο με FSC®.
▫ Eco – cotton φυτίλια

error: Content is protected !!