ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Χειροποίητοι Θησαυροί από τα χέρια της Έλλης!

Την βλέπω τόσα χρόνια εκεί, στη σκαλιστή ξύλινη πολυθρόνα της, να με καλημερίζει με τις βελόνες στο χέρι. Στην υποδοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ακριβώς αντικριστά από την φυσικών διαστάσεων καμηλοπάρδαλη, η μία πάντα απέναντι από την άλλη, σαν φίλες από πάντα.
Η κυρία Έλλη Βαβαδάκη, σαν άλλη περήφανη “σημαία” του Μουσείου, όμορφη, κομψή, γλυκιά, στην είσοδο πάντα επί της οδού Λεβίδου, να υποδέχεται με τον μοναδικό της τρόπο οικογένειες, σχολεία, μεγάλες παρέες, ζευγάρια, εμάς. Την Ιλεάνα και εμένα, κάθε που ετοιμάζουμε άλλο ένα The Pop Up Project, να αφήνει κάτω τις βελόνες της και να ανοίγει με χαρά την αγκαλιά της. “Ετοιμάζεστε κορίτσια; Με το καλό!” , “Τι πλέκετε κυρία Έλλη;” ,“Μπα, τίποτα σπουδαίο….” η μόνιμη -σχεδόν μονότονα σεμνή- απάντηση της.

Μα στο τελευταίο μας The Pop Up Project, αυτό του καλοκαιριού, καθώς έβλεπα το απλό γαλάζιο μαλλί να γίνεται ένα πανέμορφο σύννεφο στα χέρια της και να μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο βαφτιστικό φόρεμα, καθώς το ένωνε με τις ολόλευκες μεταξωτές κορδέλες, δεν την άφησα να μου ξεφύγει.

“Όλα ξεκίνησαν δύο χρόνια πριν” μου λέει με την γλυκιά φωνή της με τα μάτια της καρφωμένα στην ένωση ενός μικροσκοπικού μανικιού. “Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά και η έντονη συναναστροφή μαζί τους ήταν μόνον η αρχή. Η παράδοσή μας, αστείρευτη πηγή έμπνευσης, σε συνδυασμό με τα πιο φίνα υλικά και την μοναδικότητα του χειροποίητου οδήγησαν τα χέρια μου, σε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση του κλασσικού πλεκτού. Χωρίς καν να το καταλάβω, ξεπήδησαν από τις βελόνες μου μοναδικά,αέρινα και τρυφερά, φορέματα, ζακετάκια, παντελονάκια,παπουτσάκια για την βάφτιση αλλά και για κάθε περίσταση παιδικά ρούχα με την υπογραφή του μοναδικού…”

Όπως το περίμενα, η κυρία Έλλη δεν διαθέτει ακόμα αυτούς τους χειροποίητους θησαυρούς σε κάποιο κατάστημα, αλλά -μετά από δική μου επιμονή- οι κυρίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα φόρεμα βάφτισης ή μία μοναδική προίκα για το μωρό τους, μπορούν να κάνουν να την καλέσουν και να κάνουν τηλεφωνικώς την παραγγελία τους.

“Ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο να γίνει και μέσω του Μουσείου…” μου λέει για να εισπράξει την ενθουσιασμένη απάντηση μου “Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε οπωσδήποτε μέρος στο επόμενο The Pop Up Project μας κυρία Έλλη!!!!”.
Έως τότε, μπορείτε να την καλέσετε στο 6944240601 , να παραγγείλετε στην κυρία Έλλη την ομορφότερη προίκα του μωρού ή του εγγονιού σας, και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την γλύκα και την ευγένεια που διαθέτει, χαρίσματα μίας άλλης εποχής, που δυστυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

error: Content is protected !!