ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Χαρίζοντας “Ελπίδα”!

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έμπρακτης στήριξης του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποίησε η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών PLAYMOBIL, η οποία εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται δίπλα στο Σύλλογο μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PLAY & GIVE. Αυτή τη φορά η PLAYMOBIL γίνεται Συνεργαζόμενο Κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του παιδότοπου PLAYMOBIL FUN PARK στη Κηφισιά, όπου ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες της PLAYMOBIL θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και θα πραγματοποιείται και συλλογή δειγμάτων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι έτσι θα εγγράφονται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε από την Πρόεδρο των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Γενικό Διευθυντή της PLAYMOBIL HELLAS κύριο Γιώργο Παγώνη, στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – «ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ-ΕΛΠΙΔΑΣ».
Στην ξεχωριστή αυτή η εκδήλωση συμμετείχαν επίσης παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με τους ήρωες της PLAYMOBIL. Στους μικρούς φίλους της PLAYMOBIL μοιράστηκαν οι συλλεκτικές φιγούρες PLAYMOBIL PLAY & GIVE που για το 2017-2018 είναι ο «Παππούς» και η «Γιαγιά» και δημιουργήθηκαν από την Εταιρεία προκειμένου να αναδειχτεί η αξία της ελληνικής οικογένειας και να μεταφερθεί ένα μήνυμα αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς σε μικρούς και μεγάλους.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παγώνης

Από την άλλη, λίγες ημέρες νωρίτερα, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκαν ο κύριος Νικόλαος Τριμμάτης, Επίτιμος Πρόεδρος του «Greek Economic Forum» και ο κύριος Αντώνιος Πιτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος του «Greek Economic Forum». Το «Greek Economic Forum» αποτελεί μία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που ξεκίνησε το 2013, με την μορφή μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και έδρα τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, και έχει ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα από τη δημιουργία ενός παγκοσμίου δικτύου που θα λειτουργεί φέρνοντας επενδύσεις στην χώρα και προωθώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, με τους εκπροσώπους του Greek Economic Forum και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων – Αγία Σοφία κ. Μανώλη Παπασάββα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσίασε αναλυτικά στους εκπροσώπους του «Greek Economic Forum» το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τους ευχαρίστησε θερμά για την πρόθεσή τους να συνδράμουν σε αυτό: «Σας υποδεχόμαστε ως νέους φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου μας, που με ιδιαίτερη ευαισθησία βρίσκεστε κοντά μας και στηρίζετε το έργο μας. Εκτιμώ βαθιά την πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας και χαίρομαι που η υποστήριξή σας πραγματοποιείται μέσα από το Greek Economic Forum, μία πρωτοβουλία που προέρχεται από νέους ανθρώπους με όραμα, αγάπη και όνειρα για την πατρίδα μας και για την νέα γενιά. Η συμπαράσταση προς τον Σύλλογό μας δηλώνει την αποφασιστικότητα νέων ανθρώπων της χώρας μας και της Ελληνικής ομογένειας στο εξωτερικό να κινητοποιηθούν και να αποδείξουν πως σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, τα οράματά τους μπορούν να γίνουν όχημα δημιουργίας και κάλεσμα κοινωνικής συστράτευσης σε ευγενείς σκοπούς». Ο Επίτιμος Πρόεδρος του «Greek Economic Forum» κ. Νικόλαος Τριμμάτης, ‘Ελληνας επιχειρηματίας με έδρα το Λονδίνο, συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της και τη θερμή της υποδοχή, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων του Greek Economic Forum θα διατίθεται κάθε χρόνο για τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ». «Αυτή η προσπάθεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια χαρίζοντας χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά είναι πολύ πιο ουσιαστική από οποιοδήποτε business plan και το γεγονός ότι μπορούμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Πάντα παίρνεις περισσότερο όταν μπορείς να δίνεις. Για αυτό και εμείς έχουμε αποφασίσει να διαθέτουμε από εδώ και πέρα ένα μέρος των ετήσιων εσόδων μας για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριμμάτης. Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στους κυρίους Τριμμάτη και Πιτταρά το «Βραβείο Εκτίμησης» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσει για την απόφαση τους να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!