Η επίσημη πρώτη του FnL Cigar-Club γιορτάστηκε με ένα πραγματικά ανεπανάληπτο cigar-dinner χθες βράδυ στην μαγευτική Penthouse Suite του King George συνοδεία άφθονης σαμπάνιας Veuve Clicquot & Krug!
Αν και όλα τα FnL events σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία, το χθεσινό αποτέλεσε την ιδανική εκκίνηση για το FnL Cigar Club. Ένα κλαμπ με μέλη ανθρώπους που αγαπούν τα πούρα και που θα έχουν το προνόμιο να συμμετέχουν σε αποκλειστικές εκδηλώσεις για αυτούς, να έχουν έκπτωση 15% στο Alexander`s Cigar lounge, 25% έκπτωση για είδη ST Dupont όταν αγοράζονται από την αντιπροσωπεία και άλλα πολλά προνόμια…
Τα της χθεσινής βραδιάς όμως, και εν αρχή, το location: Ίσως η καλύτερη σουίτα όλης της Αθήνας, δίπλα στην πισίνα, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρύα Veuve Clicquot brut και να χαζεύεις την Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Εθνικό Κήπο, την Βουλή, όλη την πόλη μέχρι και την θάλασσα…
Στην συνέχεια η ομάδα του King George και της Μ. Βρετανίας έδωσαν για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ επαγγελματισμού, με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου να επιμελείται ένα εξαιρετικό μενού που συνδυάστηκε στην εντέλεια με τις διαφορετικές σαμπάνιες. Με την δροσερή και γεμάτη Veuve Clicquot brut σαν απεριτίφ που συνόδευσε στην εντέλεια και τα δυο ορεκτικά: τα εξαιρετικά στρείδια με γρανίτα από yuzu και το απίθανο σεβίτσε από φαγγρί και χτένια με εσπεριδοειδή.
Ακολούθησε η μεγαλειώδης Krug Gande Cuvee. Μια μοναδική σαμπάνια που πολύ σπάνια σερβίρεται σε τέτοια δείπνα στην Ελλάδα. Η πλούσια, πολυσύνθετη γεύση της και το πολύπλοκο μπουκέτο της ταίριαξαν μοναδικά με το ζουμερό λαβράκι που συνοδευόταν από ριζότο με τρούφες.
Το κύριο πιάτο ήταν μια γαλλική εκδοχή του surf & turf. Φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος με μενταγιόν αστακού, ανοιχτό ραβιόλι μανιταριών και λαχανικά φρικασέ. Ένα απολαυστικό πιάτο το οποίο συνόδεψαν τόσο η Krug όσο και η υπέρκομψη και ισχυρή Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2004. Μια ακόμη εκπληκτική σαμπάνια! Οι γνώμες ήταν μοιρασμένες για το ποια από τις δύο μεγάλες κυρίες της Καμπανίας ήταν καλύτερη και ποια ταίριαξε καλύτερα με το κύριο πιάτο.
Η Grande Dame συνόδευσε και το επιδόρπιο από κρέμα σαμπάνιας, πραλίνα και παγωτό φραμπουάζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 34 παρευρισκόμενοι που πρόλαβαν μια από τις θέσεις του event κατανάλωσαν χθες βράδυ 45 μπουκάλια σαμπάνια!
Η βραδιά πλησιάζει στην κορύφωσή της, μια μικρή κλήρωση, και ένας τυχερός κερδίζει έναν αναπτήρα Maxi jet της ST Dupont που είναι και ο χορηγός του FnL Cigar club.
Εν τω μεταξύ η Μίνα Γεωργοπούλου ετοιμάζει το κοκτέιλ έκπληξη της βραδιάς. Το Amethyst drop πατά πάνω στην φιλοσοφία του old fashioned και συνδυάζει Ron Zacapa 23 με λικέρ βιολέτας και μπίτερ βανίλιας, ένα πληθωρικό, ιδιαίτερο κοκτέιλ ιδανικό για να συνοδεύσει το πούρο της βραδιάς: Cohiba Behike 56 …ίσως το κορυφαίο Αβάνας αυτή την στιγμή.
Τα πρώτα πούρα της βραδιάς ανάβουν γύρω στις 11, οι τελευταίοι φίλοι-αναγνώστες φεύγουν στις 2.30 το πρωί!
Φωτογραφίες: Alexandros Karavaselas