ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Bullying: Σχολικός & Κοινωνικός Εκφοβισμός – Χτίστε την αυτοεκτίμηση των παιδιών σας

Δυστυχώς στις μέρες μας το bullying έχει πάρει πολύ σοβαρές και επώδυνες διαστάσεις για τα παιδιά & τους εφήβους σε κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο. Πιο μεγάλα, αλλά και όλο πιο μικρά παιδιά βιώνουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα στη καθημερινή τους ζωή στο σχολείο, στην οικογένεια, στις φιλικές & διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι γονείς καλούνται να δώσουν ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος παιδιών & εφήβων Τζίνα Θανοπούλου θα παρουσιάσει το πολύ επίκαιρο θέμα του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού (Bullying) που απασχολεί γονείς και παιδιά.
Στο 5ωρο αυτό πρωινό σεμινάριο θα κατανοήσετε τη φύση του προβλήματος και θα μάθετε τεχνικές και τρόπους για να το αντιμετωπίσετε και να οδηγήσετε το παιδί σας στη λύση. Επίσης θα σας δοθούν σημαντικά κλειδιά βελτίωσης της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των παιδιών και των εφήβων, ώστε να λειτουργήσουν σαν Προστατευτικό Αντίβαρο στο Bullying!

Το bullying είναι ένα φαινόμενο που έχει τη ρίζα του στη ανάγκη του ατόμου για έλεγχο. Όταν από μικρή ηλικία το παιδί, που δεν νιώθει ασφάλεια στον αληθινό εαυτό του & ικανότητες του, μαθαίνει να βασίζεται σε εξωτερικούς τρόπους «επίπλαστης επιβολής δύναμης». Το παιδί μαθαίνει να επιβάλλει τη θέληση και παρουσία του μέσω εξωτερικών επιφανειακών τρόπων, όπως π.χ. μέσω χρήσης λεκτικής και σωματικής βίας, προσβολών και ειρωνίας κτλ, δηλαδή του «Κοινωνικού Εκφοβισμού», γνωστού σαν «Bullying».
Το παιδί υοθετεί μια τέτοια συμπεριφορα γιατί επαναλαμβάνει ότι μαθαίνει από το οικογενειακό ή κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον που νομίζει ότι μόνο με αυτό το τρόπο μπορεί να επιβληθεί. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι μόνο παροδικά επιβάλλεται,  και αντίθετα «θυματοποιείται» και το ίδιο στο μέλλον με τη συμπεριφορά του και «απομονώνεται».
Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά δεν έχουν αληθινή γνώση του εαυτού τους και της αξίας τους. Έτσι, χωρίς Αυτογνωσία και Αυτοπεποίθηση βασίζονται μόνο σε εξωτερικούς τρόπους επιβολής δύναμης που δεν έχει διάρκεια & ουσιαστική αξία.

BULLI

Γι αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να μάθουν τρόπους να εμπνεύσουν στα παιδιά τους αξίες, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μέσω:

Παραδειγμάτων πράξης και ζωής,
Αγάπης με οριοθέτηση & σωστά πλαίσια,
Υιοθέτηση πολύτιμων «Κωδικών Συμπεριφοράς»,
Διαφόρων Τεχνικών, όπως το «Εγώ μήνυμα», την «Ενεργητική Ακρόαση» κτλ,
Τεχνικών αυτοανακάλυψης και αυτογνωσίας
Υιοθέτηση Θετικής Σκέψης και Αισιοδοξίας.
Πέμπτες 7 & 14 Απριλίου 2016
11.00 π.μ – 13.30 μ.μ.
στη Life Clinic Group

Tζίνα Γ. Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University
Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group
H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία.
Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

error: Content is protected !!