ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Bullying: Οι γονείς καλούνται να δώσουν ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο!

Δυστυχώς στις μέρες μας το bullying έχει πάρει πολύ σοβαρές και επώδυνες διαστάσεις για τα παιδιά και τους εφήβους σε κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο! Πιο μεγάλα, αλλά και όλο πιο μικρά παιδιά βιώνουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα στη καθημερινή τους ζωή στο σχολείο, στην οικογένεια, στις φιλικές & διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι γονείς καλούνται να δώσουν ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων Τζίνα Θανοπούλου θα παρουσιάσει το πολύ επίκαιρο θέμα του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού (Bullying) που απασχολεί γονείς και παιδιά.

H Τζίνα Θανοπούλου στο προχθεσινό σεμινάριο

H Τζίνα Θανοπούλου στο προχθεσινό σεμινάριο

Στο 5ωρο αυτό πρωινό σεμινάριο (2 συναντήσεις 7&14/04) θα κατανοήσετε τη φύση του προβλήματος και θα μάθετε τεχνικές και τρόπους για να το αντιμετωπίσετε και να οδηγήσετε το παιδί σας στη λύση. Επίσης θα σας δοθούν σημαντικά κλειδιά βελτίωσης της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των παιδιών και των εφήβων, ώστε να λειτουργήσουν σαν Προστατευτικό Αντίβαρο στο Bullying !
Το bullying είναι ένα φαινόμενο που έχει τη ρίζα του στη ανάγκη του ατόμου για έλεγχο. Όταν από μικρή ηλικία το παιδί, που δεν νιώθει ασφάλεια στον αληθινό εαυτό και ικανότητες του, μαθαίνει να βασίζεται σε εξωτερικούς τρόπους «επίπλαστης επιβολής δύναμης». Το παιδί μαθαίνει να επιβάλλει τη θέληση και παρουσία του μέσω εξωτερικών επιφανειακών τρόπων, όπως π.χ. μέσω χρήσης λεκτικής και σωματικής βίας, προσβολών και ειρωνίας κτλ, δηλαδή του «Κοινωνικού Εκφοβισμού», γνωστού σαν «Bullying».

12987163_10153854530553859_3131346376306910862_n
Το παιδί υοθετεί μια τέτοια συμπεριφορα γιατί επαναλαμβάνει ότι μαθαίνει από το οικογενειακό ή κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον που νομίζει ότι μόνο με αυτό το τρόπο μπορεί να επιβληθεί. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι μόνο παροδικά επιβάλλεται,  και αντίθετα «θυματοποιείται» και το ίδιο στο μέλλον με τη συμπεριφορά του και «απομονώνεται».
Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά δεν έχουν αληθινή γνώση του εαυτού τους και της αξίας τους. Έτσι, χωρίς Αυτογνωσία και Αυτοπεποίθηση βασίζονται μόνο σε εξωτερικούς τρόπους επιβολής δύναμης που δεν έχει διάρκεια & ουσιαστική αξία.
Γι αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να μάθουν τρόπους να εμπνεύσουν στα παιδιά τους αξίες, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μέσω:
Παραδειγμάτων πράξης και ζωής,
Αγάπης με οριοθέτηση & σωστά πλαίσια,
Υιοθέτηση πολύτιμων «Κωδικών Συμπεριφοράς»,
Διαφόρων Τεχνικών, όπως το «Εγώ μήνυμα», την «Ενεργητική Ακρόαση» κτλ,
Τεχνικών αυτοανακάλυψης και αυτογνωσίας
Υιοθέτηση Θετικής Σκέψης και Αισιοδοξίας.

12919775_10153854530858859_6367022846311310931_n

“BULLYING – Σχολικός & Κοινωνικός Εκφοβισμός: Χτίστε την αυτοεκτίμηση των παιδιών σας”
με τη Τζίνα Θανοπούλου
Πέμπτες 7 & 14 Απριλίου 2016
11.00 π.μ – 13.30 μ.μ.
στη Life Clinic Group

Η Εισηγήτρια
Tζίνα Γ. Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University
Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group
H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία.
Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

error: Content is protected !!