Brown & Red Spots. #Not!!!

21/01/2018 • MAKE

New Year’s Resolution #87: Δεν ξεχνώ μετά από 20 ημέρες τι υποσχέθηκα στο New Year’s Resolutions list μου, την 1η Ιανουαρίου…

Ναι, καλά το καταλάβατε. Είναι αυτή η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου που:
α. Πραγματοποιούμε ό,τι υποσχεθήκαμε για τη νέα χρονιά
β. Ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. #μετράωμέρες…

Γιατί, με έχετε εμένα εδώ? Για να σας ξεσηκώνω! Μία με την αποτρίχωση, την άλλη με την γυμναστική, sorry girls, αλλά αν δεν τα κάνουμε τώρα, την άνοιξη θα είναι πολύ αργά. Ναι, είναι κάποια πράγματα, τα οποία τα προγραμματίζουμε και τα ξεκινάμε εντατικά από τώρα, που έχουμε στην διάθεση μας 130 ημέρες και δέκα ώρες μέχρι το καλοκαίρι. Μην παραπονιόμαστε πως είναι αργά μετά, ok? Τώρα λοιπόν, είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου να σβήσουμε για πάντα, τα σημάδια που μας άφησε το περασμένο καλοκαίρι, για να υποδεχθούμε φρέσκες και ανανεωμένες το νέο: τις δυσχρωμίες! Τις καφέ κηλίδες, το αντιαισθητικό αυτό φαινόμενο που -όχι μόνο χαλάει την εικόνα μας και προδίδει την ηλικία- γίνεται πιο εμφανές μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
Έτσι, Πέμπτη πρωί και έρχομαι με το Στελλάκι, την Στέλλα Βουλγαράκη στα New Laser Natassa Brezati. Η Στέλλα για Skin Rejuvenation και εγώ για να απαλλαγώ οριστικά από τις καφέ κηλίδες που εμφανίστηκαν με την επιστροφή μου από τις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές μου. “Έτσι ίσως να νομίζεις, όμως μπορεί να εμφανίστηκαν και τώρα” με υποδέχεται η Νατάσα, καθώς εξετάζει το ντεκολτέ μου και συνεχίζει ” Στις μεσογειακές χώρες με έντονη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα, οι κηλίδες μπορούν να προκληθούν οποιαδήποτε στιγμή, Τώρα όμως είναι η καλύτερη στιγμή για την καταπολέμησή τους…”

Τα New Laser Natassa Brezati, με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, διαθέτουν την πιο αποτελεσματική, ασφαλή και ανώδυνη λύση.

” Στις μεσογειακές χώρες με έντονη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα, οι κηλίδες μπορούν να προκληθούν οποιαδήποτε στιγμή, Τώρα όμως είναι η καλύτερη στιγμή για την καταπολέμησή τους…” μου λέει η Νατάσα καθώς εξετάζει το πρόσωπο και το ντεκολτέ μου…

Πάμε να καταπολεμήσουμε τις δυσχρωμίες! Η Νατάσα εξετάζει προσεκτικά την επιδερμίδα μου και τις καφέ κηλίδες, το αντιαισθητικό αυτό φαινόμενο που -όχι μόνο χαλάει την εικόνα μας και προδίδει την ηλικία- γίνεται πιο εμφανές μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

-Τι είναι οι καφέ κηλίδες;
Είναι χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος που εκδηλώνονται κυρίως με καφέ επίπεδα στίγματα. Ποικίλουν σε μέγεθος και συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, τα χέρια, τους ώμους και το στέρνο, δηλαδή τις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Σε αντίθεση με τις φακίδες, που σκουραίνουν το καλοκαίρι αλλά ξανοίγουν το χειμώνα, οι ηλιακές κηλίδες δεν ξεθωριάζουν από μόνες τους.

Στο διπλανό δωμάτιο αυτή τη στιγμή κάνει laser μία από τις πιο γνωστές Αθηναίες, για να απαλλαγεί από τα brown & red spots στα χέρια της. Της ζητάω την άδεια της να τα φωτογραφίσω και εκείνη πολύ ευγενικά δέχεται… Με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τα υπερ-σύγχρονα μηχανήματα του New Laser Natassa Brezati θα εξαφανισθούν οριστικά.

-Γιατί δημιουργούνται όμως οι δυσχρωμίες;
Λόγω της συσσωρευμένης μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και στη βάση των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος.
Τόσο η ηλιακή ακτινοβολία όσο και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να ταλαιπωρήσουν αισθητά όλα τα δερματικά στρώματα. Επιπλέον, οι γεροντικές κηλίδες προκαλούνται κατά κύριο λόγο από μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου. Η χρήση σολάριουμ μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξή τους. Ειδικότερα, η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει στο δέρμα τη φυσική του απόχρωση. Στα σημεία του δέρματος που έχουν εκτεθεί μακράν στον ήλιο, οι ηλιακές κηλίδες προκαλούνται από υπερέκκριση μελανίνης. Πέρα όμως από την έκθεση στον ήλιο, και το πέρασμα των χρόνων μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κηλίδων, ενώ, επιβαρυντικό ρόλο παίζει και η γενετική προδιάθεση.

Let’s do it!

-Πού δημιουργούνται;
Κυρίως σε περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως το πρόσωπο και το πάνω μέρος της παλάμης, που μπορούν πιο εύκολα να αναπτύξουν δυσχρωμίες. Αλλά δεν είναι σπάνιες και αλλού, όπως για παράδειγμα στο ντεκολτέ…


-Πώς αντιμετωπίζονται;

Στα New Laser Natassa Brezati, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα laser, καταπολεμούν τις δυσχρωμίες και αναπλάθουν το καταπονημένο από τον ήλιο δέρμα, προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, ειδικά μήκη κύματος φωτός επικεντρώνονται επιλεκτικά στα σημεία δημιουργίας των βλαβών χωρίς να καταστρέφουν τον περιβάλλοντα υγιή ιστό.

Η θεραπεία είναι σύντομη, ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και κυρίως χωρίς να απαιτείται οποιοδήποτε διάστημα ανάρρωσης. Με την ολοκλήρωσή τους αφαιρείται χωρίς πόνο το στρώμα επιδερμίδας στο οποίο αναπτύχθηκαν οι δυσχρωμίες και η επιδερμίδα αναπλάθεται ριζικά.

Διέθεσα ελάχιστη ώρα από τον χρόνο μου και εντελώς ανώδυνα απαλλάχτηκα από τα ενοχλητικά brown spots!

Some Extra Tips:
Στην Αμερική σύμφωνα με έρευνα του Δερματολογικού Ινστιτούτου του Σικάγο, οι περιπτώσεις δυσχρωμιών σε έγχρωμους ξεπερνά το 30%, ενώ στις χώρες όπως η Ελλάδα σε άτομα με σκούρο δέρμα μπορεί να φτάσει και το 50% ως το έτος 2030.
Όχι μόνο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά προβλήματα της επιδερμίδας αλλά παρουσιάζεται πολύ πιο συχνά απ’ όσο θα φανταζόσασταν: 8 στις 10 γυναίκες εμφανίζουν καφέ κηλίδες, με πιο συνηθισμένη αιτία την έκθεση στον ήλιο αλλά και τη γήρανση και τις ορμονικές διαταραχές.
Τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και πριν δείτε τις πρώτες καφέ κηλίδες πάνω της: Tα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν τη μελανίνη, αντιδρούν στους παραπάνω παράγοντες και αρχίζουν να παράγουν περισσότερη ποσότητα μελανίνης από το φυσιολογικό, η οποία κατανέμεται ανομοιόμορφα. Και βέβαια, αυτή η διαδικασία παίρνει το χρόνο της: στο πρώτο στάδιο, κάθε κηλίδα γεννιέται βαθιά μέσα στο δέρμα και καθώς η μελανίνη συσσωρεύεται αρχίζει να καταστρέφει την ομοιογένεια του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας. Στο επόμενο στάδιο, το πλεόνασμα της μελανίνης ανεβαίνει στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, η κηλίδα εγκαθίσταται στην επιδερμίδα και είναι πλέον ορατή.

Με την Στέλλα Βαουλγαράκη και την Νατάσα Μπρεζάτη μόλις έχουμε ολοκληρώσει τις θεραπείες μας και συνεχίζουμε την ημέρα μας με τα back to back ραντεβού μας

Αγαπημένοι μου, κλείστε τώρα το ραντεβού σας και αποκτήστε πρόσωπο λαμπερό, φωτεινό και χωρίς δυσχρωμίες! Κοστίζει από 50 ώς 150 ευρώ ανάλογα τις ανάγκες σας και την περίπτωση. Πάρτε τηλέφωνο την Νατάσα στο 6974920950 και αρχίστε να μετράτε μέρες για το καλοκαίρι… xxx 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons