ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μπροστά στις κομψές βεράντες του Ποσειδωνίου, στην πλατεία της Μπουμπουλίνας…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση με την ξεχωριστή ερμηνεύτρια Νίνα Λοτσάρη, που διοργάνωσε η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών σε συνεργασία με το Poseidonion Grand Hotel, για να τιμήσει το 100στό έτος λειτουργίας του ξενοδοχείου.

3

Η εκδήλωση άνοιξε με δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική βεράντα του ξενοδοχείου, τιμώντας τους καλεσμένους του.

Ο Πρόεδρος του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, κ. Αντώνης Βορδώνης

Ο Πρόεδρος του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, κ. Αντώνης Βορδώνης

Στη συνέχεια, η αγαπημένη λυρική τραγουδίστρια «έντυσε» με τη φωνή της το υπέροχο σκηνικό της πλατείας Ποσειδωνίου με φόντο το ιστορικό ξενοδοχείο. Η ερμηνεία μοναδικών τραγουδιών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οπερέττες και ακούσματα από το χθές έως το σήμερα, κέρδισαν τον ενθουσιασμό του κόσμου που με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση. Η μαγευτική ατμόσφαιρα ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε μια διαδρομή από τραγούδια διαφόρων δεκαετιών, μεταφέροντας τους στο κλίμα μιας άλλης εποχής.

2

Οι επισκέπτες και φίλοι του ξενοδοχείου είχαν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν στο χώρο φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διαδρομή του Poseidonion Grand Hotel στο πέρασμα των χρόνων από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και το δύσκολο έργο της ανακαίνισης μέχρι και τη σημερινή αναγέννηση του.

4

Το Poseidonion Grand Hotel κλείνει φέτος έναν αιώνα από την ίδρυση του το καλοκαίρι του 1914, από τον ευεργέτη των Σπετσών Σωτήριο Ανάργυρο, ο οποίος είναι επίσης και ο εμπνευστής δημιουργίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής.

6

Ο Πρόεδρος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου δήλωσε: “Για όλη την οικογένεια του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, αλλά και για μένα προσωπικά, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που εορτάζουμε φέτος στο Ποσειδώνιο το 100στό έτος λειτουργίας αυτού του Εθνικού Μνημείου που έλαβε ζωή από το όραμα του ιδρυτή του και εθνικού ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου. Το Ποσειδώνιο, εκτός από ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο του Ιδρύματος ΑΚΣΣ που υπέστη ριζική ανακαίνιση χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Σπετσών Α.Ε. – ουσιαστικά του εμπνευσμένου επιχειρηματία Μανώλη Βορδώνη, πρωτοστατεί όλα αυτά τα χρόνια σε εκδηλώσεις καίριας σημασίας για την ευρύτερη ανάπτυξη των Σπετσών. Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών με τη σειρά της, ως βασικός φορέας συνέχισης του οράματος του Σωτήριο Ανάργυρου, στήριζε και στηρίζει κάθε σχετική πρωτοβουλία, που μόνο θετικά έχει να δώσει στο νησί των Σπετσών.”

5

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, κ. Αντώνης Βορδώνης δήλωσε: “Θα ήθελα από ψυχής να ευχαριστήσω το ιστορικό ‘Ιδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και προσωπικά τον Πρόεδρο του ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνο Στεφάνου για την εξαιρετική αυτή μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή των 100 ετών λειτουργίας του Ποσειδωνίου και των ανθρώπων του. Το Ίδρυμα, έχει αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια τη στήριξη του στις ενέργειες και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Ποσειδώνιο για την ενίσχυση των Σπετσών, γεγονός που μας τιμά και που ενισχύει τη σύμπνοια και την ομόνοια, αξίες που εκλείπουν από τη σημερινή εποχή.”

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών του Ποσειδωνίου θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και θα κορυφωθούν τον Δεκέμβριο του 2014 όπου για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες το ξενοδοχείο θα διοργανώσει ένα μοναδικό εορταστικό gala το οποίο θα σφραγίσει με τη λάμψη του έναν αιώνα ιστορικής παρουσίας του Poseidonion Grand Hotel…

error: Content is protected !!