ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Brit Pond»:Τα όλο υπέροχα χρώματα εγκαίνια της έκθεσης της Στέλλας Καπεζάνου!

Μια ιδιαίτερη εικαστική βραδιά, γεμάτη αλληγορικούς ζωγραφικούς παραδείσους, δυνατά χρώματα και ηχηρούς συμβολισμούς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας έκθεσης ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο «Brit Pond», η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018 στην Εvripides Art Gallery.
Την καλλιτέχνιδα τίμησαν με την παρουσία τους, γνωστοί συλλέκτες, άνθρωποι της Τέχνης, επιχειρηματίες, φιλότεχνοι, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, φίλοι και συνάδερφοί της, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά της.
Στα έργα της Στέλλας Καπεζάνου οι πρωταγωνιστές μοιάζουν να αναζητούν την απόλυτη ευτυχία, μέσα σε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, που όμως συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο παράδοξες συνυπάρξεις, ψεύτικα χρώματα και ανακολουθίες χρονικές και τοπικές.
Η ζωγραφική της, αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση, αυτού του καταναλωτικού τρόπου ζωής, που αναπαράγει ευκαιριακά πρότυπα, ενώ συχνά με περιπαικτική διάθεση ξορκίζει μέσα από τα έργα της, τις αντινομίες και την απουσία του νοήματος, μέσα σε αυτό το εξεζητημένο σκηνικό.

Κώστας Ευριπίδης και Στέλλα Καπεζάνου

Στο εισαγωγικό σημείωμα του δίγλωσσου καταλόγου της έκθεσης, που υπογράφει ο Ιστορικός Τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος διαβάζουμε για το έργο της καλλιτέχνιδας: «Ονειροπόληση, ειρωνεία, αλλά και μια αδιόρατη αύρα μελαγχολίας χαρακτηρίζουν τους πρωταγωνιστές στους πίνακες της Στέλλας Καπεζάνου και κατ’ επέκταση την ίδια τη ζωγραφική της» και προσθέτει «Από τους πίνακες αυτούς παρελαύνει κόσμος που παραθερίζει, που το όνειρό του μοιάζει να είναι οι μόνιμες διακοπές, μια διαρκής κατάσταση αναψυχής. Συνταξιούχοι, wannabe κατακτητές, ζευγαράκια, πετσέτες θαλάσσης, αντηλιακά και φουλάρια Hermès γίνονται ένα με τα φυλλώματα, τους φοίνικες και τους γλάρους».

Μαίη Ζαννή, Έλενα Σκουλά, Ρένια Παπανικολάου

Άγγελος Αντωνόπουλος, Στέλλα Καπεζάνου, Μιχάλης Μανουσάκης, Νάσια Ευριπίδου και ο μικρός Κάρολος Φιξ.

Στέλιος Κουδουνάρης, Νάσια Ευριπίδου, Στέλλα Καπεζάνου

Στέφανος Χανδακάς και Στέλλα Καπεζάνου

Χρήστος Παλλαντζάς, Στέλλα Καπεζάνου, Γιάννης και Άννα Σωτηράκου

Βίλμα Παπασάββα και Απόστολος Νικολόπουλος

Χρύσα Βέργη και Δημήτρης Ντάσιος

Στέλλα Καπεζάνου και Κωνσταντίνος Ευθυμιόπουλος

Κώστας Ευριπίδης και Πόλυς Ιωάννου

Θοδωρής Θεοδωρίδης, Ελπίδα-Νικόλ Βασιλειάδου, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Έλενα Πάτση και Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Δημήτρης Κιάμος, Έλενα Νικολοπούλου, Λούση Σοφρώνη, Απόστολος Νικολόπουλος

Παυλίνα Βαγιωνή και Ιωάννα Γκελεστάθη

Χρήστος Παλλαντζάς και Νάσια Ευριπίδου

Σεμίραμις Δημάκη, Νίκη Ράλλη, Φαίη Πατακού

Δανάη Δερματά και Στέλλα Καπεζάνου

Συγχαρητήρια Στέλλα! xxx

error: Content is protected !!