ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

BREATHE: Η νέα πρωτοβουλία της Τατιάνας Μπλάτνικ που θα δώσει πνοή αισιοδοξίας στην ψυχική υγεία

Με πάθος, όραμα και αποφασιστικότητα εγκαινιάζεται σήμερα το BREATHE, μία πρωτοβουλία της Τατιάνα Μπλάτνικ με στόχο να ξεκινήσει ο ανοιχτός διάλογος για την ψυχική υγεία, να καταρριφθεί το στίγμα που την περιβάλει, αλλά και να προωθηθεί, μέσω κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών, η βοήθεια και εκπαίδευση του κοινού.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ, δημιουργός και πρέσβειρα της Πρωτοβουλίας, έντονα συνειδητοποιημένη και ενεργή σχετικά με το θέμα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης και έμπρακτης συμβολής στην προώθηση της ευαισθητοποίησης όλου του κόσμου. Έχοντας στο πλευρό της στρατηγικούς συνεργάτες, το BREATHE και η Τατιάνα Μπλάτνικ ξεκινάνε άμεσα την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων ενεργειών τους, ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά μια πιο υγιής κοινωνία, με ενσυναίσθηση στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Μια αλυσίδα αλληλεγγύης, που θα λύσει τη σιωπή της και θα μετατρέψει τις δυσκολίες και την αγωνία σε συζήτηση και τον φόβο σε δύναμη και εξέλιξη. Δημιουργώντας έτσι, μια ανάσα ηρεμίας για όλους και τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς ενοχές. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να αναδείξει και την Ελλάδα ως μία χώρα που παίρνει ενεργά πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία, βελτιώνοντας τη συναισθηματική ευημερία των πολιτών της.
Σημαντικός πυλώνας του BREATHE, είναι και η πρακτική εκπαίδευση και βοήθεια του κοινού και όλων όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Με τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαλεία που παρέχει, χωρίς καμία χρέωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξερευνήσουν επωφελείς τεχνικές για την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της γενικότερης ευημερίας τους. Ταυτόχρονα, παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από ιατρικό προσωπικό, μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Στο ξεκίνημά του, το BREATHE φέρνει την αλλαγή σε συνεργασία με δύο πρωτοβουλίες, δύο ιδιαίτερα αξιότιμων και δυναμικών συνεργατών. Συγκεκριμένα, το:
Peak state: Η πρωτοβουλία του Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσσεξ, η οποία προσφέρει τεχνικές εκπαίδευσης για συναισθηματική ευεξία και «πνευματική εκγύμναση», με όλα τα υλικά να είναι διαθέσιμα στα ελληνικά!
Μilamou.gr : Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Μίλτος Καμπουρίδης δημιούργησαν εν μέσω πανδημίας το «milamou», την διαδικτυακή πλατφόρμα προσφοράς και επικοινωνίας. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού και να επικοινωνήσουν ανώνυμα και δωρεάν με έναν εθελοντή επαγγελματία ψυχικής υγείας.


H Tατιάνα Μπλάτνικ, με αφορμή την επίσημη έναρξη του BREATHE, δήλωσε σχετικά «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και περήφανη που εγκαινιάζουμε σήμερα το BREATHE. Mία πρωτοβουλία που ξεκινά από την Ελλάδα, μία χώρα που με έχει διδάξει τις αξίες της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης για ένα κοινό σκοπό. Η αύρα και η γαλήνη του ελληνικού τοπίου λειτούργησαν ως πηγές ηρεμίας κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας, προσεφέροντάς μου ελπίδα για νέα ξεκινήματα, παίρνοντας απλά μια βαθιά ανάσα! Έτσι, γεννήθηκε και το ΒREATHE που μας καλεί όλους να πάρουμε μία μεγάλη ανάσα και να συνδεθούμε ξανά με τον εαυτό μας. Με πρακτικά εργαλεία και δράσεις έρχεται να δώσει λύσεις σε θέματα ψυχικής υγείας και ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την αλλαγή, την αποδοχή και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε να αποβάλλει το κοινωνικό στίγμα. Και θα το πετύχουμε διότι βασιζόμαστε στις αξίες του σεβασμού, της αλληλοϋποστήριξης και της αποδοχής στην προσωπική διαδρομή του καθενός.»


Το BREATHE γίνεται πραγματικότητα με την πολύτιμη υποστήριξη των δωρητών Pharmathen και το Tatoi Club, που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στο όραμα της Τατιάνας Μπλάτνικ και στέκονται δίπλα στο BREATHE, συμβάλλοντας έμπρακτα στη δημιουργία υγιέστερων κοινοτήτων.

error: Content is protected !!