ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Black Tie Gala Dinner της Εξέλιξης Ζωής στο DELTA του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος!

Τη βραδιά πλαισίωσε ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Albert Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου, Στέλιος Κερασίδης, τιμώντας τον Οργανισμό με την παρουσία του.
Το Fay’s Control ήταν εκεί.

Η Εξέλιξη Ζωής υποδέχτηκε την νέα χρονιά το βράδυ της Πέμπτης, με ένα μοναδικό Black Tie Gala Dinner υψηλής γαστρονομίας και μουσικής και εκλεκτές παρουσίες στο ξεχωριστό εστιατόριο DELTA, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Δήμητρα Καλαντώνη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Εξέλιξης Ζωής καλωσόρισαν τους ανθρώπους που στηρίζουν διαχρονικά την οργάνωση, αλλά και τους νέους υποστηρικτές που επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στο έργο της.

Τζούλια Τσέτη ( CEO ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ , ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ MSc , ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΡ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ , ΓΓ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕΒ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ UN GLOBAL COMPACT NETWORK GREECE ) Δήμητρα Καλαντώνη

Η Δήμητρα Καλαντώνη άνοιξε τη βραδιά, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ενημερώνοντας για το έργο καθώς και την πορεία της Εξέλιξης Ζωής, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης.

Ο οργανισμός διανύει το 5 ο έτος λειτουργίας του, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε 160 νεαρούς ενήλικες και εφήβους, ενώ σήμερα υποστηρίζει ενεργά 27 νεαρούς ενήλικες άνω των 18, καθώς και 82 παιδιά κάτω των 18 ετών.

Η Εξέλιξης Ζωής, είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός φορέας στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης.

Στη διάρκεια αυτής πενταετίας έχουν πραγματοποιηθεί 16.242 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και 1.996 ώρες συνεδριών με την ψυχοκοινωνική ομάδα του Φορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που πραγματοποίησε ο οργανισμός το 2021 – σε 108 δομές πληθυσμού τυπικής ανάπτυξης και 81 δομές πληθυσμού ΑΜΕΑ στην χώρα μας- υπάρχει λίστα αναμονής μεγάλου αριθμού δομών και παιδιών.

Ισαβέλλα Βλασιάδου Μάρεα Λαουτάρη Ράνια Χατζηπαναγιώτου
Νατάσα Κουκουράκη Παναγιώτης Κακολύρης Τζωρτζίνα Σερπιέρη
Δήμητρα Καλαντώνη με φόρεμα από την Kathy Heyndels Ελένη Αντωνιάδου Ειρήνη Νικολοπούλου

Η βραδιά ντύθηκε μουσικά από τις εξαιρετικές ερμηνείες στο πιάνο του Ιάσωνα Ξεξάκη και του Μαρίνου, ωφελούμενου της Εξέλιξης Ζώης. Τη βραδιά πλαισίωσε και ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Albert Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου, Στέλιος Κερασίδης, τιμώντας τον Οργανισμό με την παρουσία του. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Θοδωρή Μαραντίνη, μέλος του συγκροτήματος Onirama, που τραγούδησε μαζί με την ωφελούμενη Φιλιώ και έκλεισαν μαζί μαγικά τη βραδιά συγκινώντας τους καλεσμένους.

«Από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή του φορέα στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και έλαβε Ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ., βάσει του ν. 4455/2017. Με αφορμή την προαναφερόμενη πιστοποίηση, η Εξέλιξη Ζωής είναι πλέον σε θέση να αιτείται στήριξη από κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».- Δήμητρα Καλαντώνη

Δήμητρα Καλαντώνη, Δήμητρα Φιλιώ, Θοδωρής Μαραντίνης
Μάρεα Λαουτάρη Στέλιος Κερασίσδης

It’s good to know: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψη των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή. Όραμα του φορέα είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

Ειρήνη Νικολοπούλου Μαρία Κοράλη Νανά Αγιοπετρίτου
Πέτρος Σφηκάκης Τζούλια Τσέτη ( CEO ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ , ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ MSc , ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΡ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ , ΓΓ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕΒ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ UN GLOBAL COMPACT NETWORK GREECE ) Ιωάννης Χατζημανώλης
Ισαβέλλα Βλασιάδου Ράνια Χατζηπαναγιώτου Αντωνία Ρηγόπουλος Πέγκυ Σαρόγλου

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά, με συνέπεια και αφοσίωση τη διεύρυνση του έργου με στόχο ένα πιο δίκαιο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!