ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Beyond the Frame” στην Μύκονο

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.

Στην έκθεση αυτή, 6 Έλληνες Καλλιτέχνες εκθέτουν έργα με κοινό θέμα την αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής, καταθέτοντας ο καθένας τη δική του εικαστική ταυτότητα.

Προσεγγίζοντας το πλέον διαχρονικό θέμα στην Ιστορία της Τέχνης και με κεντρικό πρωταγωνιστή, άλλοτε το πρόσωπο και άλλοτε το σώμα, η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει σύγχρονες εκδοχές του παραδοσιακού θέματος του πορτραίτου και της φιγούρας, μέσα από έργα ζωγραφικής, μικτών τεχνικών και κολάζ.

Παναγιώτης Μπελντέκος_λάδι σε καμβά_79x122 εκ.

Παναγιώτης Μπελντέκος, λάδι σε καμβά

Πρόσωπα ρεαλιστικά αποδιδόμενα, ξεπροβάλλουν μέσα από αποδομημένα περιβάλλοντα ή κινούνται σε έναν ουδέτερο χωρόχρονο που εντείνει την δυναμική τους, βλέμματα ηχηρά προσκαλούν το θεατή σε μια άμεση νοητή συνομιλία και άλλα στραμμένα προς τα μέσα, αποστασιοποιούνται σε έναν εσωτερικό μονόλογο, παρουσίες που προδίδουν τον αισθησιασμό τους και σώματα που κομμάτι κομμάτι αποκαλύπτουν τη γύμνια τους υπό το βλέμμα του θεατή είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν την έκθεση. Αφηγήσεις και εκμυστηρεύσεις που πραγματοποιούνται, αν κανείς αναζητήσει στο κάδρο την αποκάλυψη της δεύτερης ματιάς, αυτού που κρύβεται πίσω από τον καμβά και πέρα από το προφανές.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Σάββας Γεωργιάδης, Γιάννης Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Έλενα Παπαδημητρίου, Δήμος Τσορμπατζόγλου.

Εγκαίνια: 24.08.2016, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 24.08-07.09/2016

error: Content is protected !!