ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Baraka Ab ovo: “Chapter One: Exordium” στις Σπέτσες!

Postcards from Spetses

Η Baraka Art Space με οικοδέσποινα την Λάρα Σταφυλοπάτη στο Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες, -που μαζί με την Citronne Gallery της Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη στον Πόρο, είναι ίσως οι πιο αγαπημένες μου Γκαλερί στον κόσμο-, πρόκειται να εγκαινιάσει την πρώτη έκθεση του εκθεσιακού προγράμματος του 2023, με τίτλο Baraka Ab ovo”, που ανατέθηκε στην επιμελήτρια Φαίδρα Βασιλειάδου για το σχεδιασμό τριών διαφορετικών εκθέσεων το φετινό καλοκαίρι στις Σπέτσες.

Το “Baraka Ab ovo” αποτελείται από τρία κεφάλαια μεταφρασμένα σε τρεις διαφορετικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, με σκοπό την εξερεύνηση της ανάδυσης και της αναγέννησης.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Ισμήνη Κινγκ, Yioryios Papayioryiou, Ναταλία Αστραία, Κωνσταντίνος Γιώτης, Κωστής Βελώνης, Δέσποινα Χαριτωνίδη με Νίκη Δανάη Χανιά

Για τον νοηματικό σχεδιασμό του «Baraka Ab ovo», η επιμελήτρια παραθέτει τη λατινική φράση Ab ovo που κυριολεκτικά σημαίνει «από το αυγό, από την αρχή». Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αναφέρεται σε ένα από τα δίδυμα αυγά από τα οποία γεννήθηκε η ωραία Ελένη, όταν ο Δίας είχε μεταμορφωθεί σε κύκνο για να ζευγαρώσει με τη Λήδα.

Η πρώτη ομαδική έκθεση που ενεργοποιεί τον εκθεσιακό κύκλο του Baraka Ab ovo”, έχει τον τίτλο “Chapter One: Exordium”. Καθώς η κύρια αφήγηση συγκεντρώνεται σε θέματα αλλαγής και αναζωογόνησης, η επιμελήτρια συνδέει τη λέξη Exordium με τη λατινική της προέλευση – ένα στημόνι τοποθετημένο σε έναν αργαλειό πριν υφανθεί ο ιστός – με τον πιο σύγχρονο όρο ενός προλόγου για μια νέα αρχή.

Επιμέλεια: Φαίδρα Βασιλειάδου

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Ιουνίου στις 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 04/06 – 28/06

Μέρες & ώρες λειτουργίας: καθημερινά εκτός Τρίτης, 20:00 – 01:00

Τοποθεσία: Παλιό Λιμάνι Σπετσών
opening: 3rd. of June

error: Content is protected !!