ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Axion Hellas σύμμαχος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Οργάνωση Axion Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» στα σχολεία που βρίσκονται στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας.
Το σύμφωνο συνεργασίας των δύο φορέων υπέγραψαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Πρόεδρος της Axion Hellas , κύριος Βασίλειος Πατέρας, παρουσία του Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Axion Hellas, Πρίγκιπα Νικολάου, μελών του Δ.Σ. της Axion Hellas, καθώς και ιδρυτικών μελών και εθελοντών της Οργάνωσης, Δωρόθεου Σαμολαδά, Θαλή Πιτούλη, Φωτεινής Μπίνιου, Ιωάννας Μαρτίνου, Μελίνας Τραυλού και Ιωάννας Σκέπες.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βασίλειος Πατέρας

Θαλής Πιτούλης, Φωτεινή Μπίνιου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη , Βασίλειος Πατέρας, Δωρόθεος Σαμολαδάς, Ιωάννα Μαρτίνου, Μελίνα Τραυλού, Ιωάννα Σκέπες.

Όπως δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη «Λαμβάνουμε πολλές κλήσεις από όλη την Ελλάδα και νοιώθουμε την ανάγκη των εκπαιδευτικών να παρακολουθούν το πρόγραμμα από μακριά, καθώς δεν είναι εύκολο σε όλους να ταξιδέψουν και να συμμετέχουν στα σεμινάριά μας. Το Ίδρυμά μας εργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα ώστε να κάνει την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα πιο εύκολη και διαδραστική. Σε αυτή μας την προσπάθεια έρχεται ως μεγάλος σύμμαχος η Axion Hellas , μια οργάνωση της οποίας η δράση φτάνει και στο πιο απομακρυσμένο νησί. Σκοπός της Axion Hellas είναι η προσφορά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που ζουν στις πιο απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Axion Hellas θα εντάξει στις δράσεις της το Πρόγραμμά μας και με τη συμμετοχή εθελοντών θα μεταφέρει το πρόγραμμα στα σχολεία των περιοχών που η κάθε της αποστολή θα περιλαμβάνει».
O κύριος Βασίλειος Πατέρας αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ευκαιρία που δίνει στην Axion Hellas να συμμετέχει στην προώθηση του Προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η μετάδοση των αξιών και των δικαιωμάτων είναι ό,τι πιο επίκαιρο αυτή τη στιγμή ειδικά για την πατρίδα μας, μια χώρα στο σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, που ήταν πάντα ιστορικά φάρος γνώσης και παιδείας σε περιόδους κρίσεων… Να είστε βέβαιοι ότι τα παιδιά του Μεγανησίου, του Καλάμου, του Καστού, της Σχοινούσας, της Θηρασιάς, της Κάσου και τόσων άλλων νησιών, αλλά και χωριών της Ηπειρωτικής Ελλάδας, θα γίνουν κοινωνοί αυτής της γνώσης, ελπίζοντας και προσδοκώντας ότι θα συμβάλουν και αυτά στο μέλλον μιας καλύτερης κοινωνίας».

Φωτεινή Μπίνιου, Δωρόθεος Σαμολαδάς, Βασίλειος Πατέρας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρίγκιπας Νικόλαος, Μελίνα Τραυλού, Θαλής Πιτούλης

Εν συνεχεία ο Πρίγκιπας Νικόλαος παίρνοντας τον λόγο είπε μεταξύ άλλων: «Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Axion Hellas προσφερθήκαμε να συνδράμουμε στη διάδοση του μηνύματος του «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» σε όλα τα ακριτικά νησιά και τις ακριτικές κοινωνίες που επισκεπτόμαστε στις πολλαπλές αποστολές που κάνουμε κάθε χρόνο… Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη γεμάτη προκλήσεις περίοδο που διανύουμε σε παγκόσμιο επίπεδο το μήνυμα του συγκεκριμένου βιβλίου για τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε πως τα παιδιά μας η νέα γενιά στην οποία απευθύνεται το Πρόγραμμα αυτό αποτελούν την ελπίδα για να γίνουν οι προκλήσεις του σήμερα οι ευκαιρίες του αύριο».

Photo Credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!