Αυγουστιάτικη πανσέληνος, στο νησί του Απόλλωνα και της της Άρτεμις, στη Δήλο…

22/07/2015 • GO, IT'S CHIC TO BE GREEK

Πρώτη πανσέληνος του Αυγούστου, από την πρώτη κιόλας μέρα της, Σάββατο 1η Αυγούστου…Να γιορτάζεται με το σημαντικότερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού. Μία μοναδική συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα κάτω από το σεληνόφως στο ιερό νησί της Δήλου. Εκεί, στον μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε ευρήματα αρχαιολογικό χώρο της Ευρώπης, στο νησί του Απόλλωνα και της Άρτεμις, δίπλα στην θάλασσα, ανάμεσα στα αρχαία μνημεία, με μοναδική συντροφιά το φως του φεγγαριού, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για αυτή τη νύχτα…

8feb406767b6f32ef871e0f6d4144a11

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα είπαν για αυτή τη μοναδική βραδιά που ετοιμάζουν για την Δήλο: “Στου Απόλλωνα το ιερό νησί, στης μουσικής την αρχαία Μητρόπολη, την πανέμορφη Δήλο, ερχόμαστε ικέτες, η Φωτεινή Δάρρα κι εγώ, να λειτουργήσουμε τον ερημωμένο ναό ξανά με μουσική. Με την ψυχή ψηλά στην σφαίρα του Απόλλωνα θα πούμε μαζί με τους ακροατές τραγούδια φτιαγμένα με τις νότες και τους στίχους που αρέσουν στον Φοίβο. Εκτός από τα ωραιότερα τραγούδια μας πάνω στην Ελληνική ποίηση του σύγχρονου κόσμου, τραγούδια που οι Έλληνες σαν τους προγόνους τους ενέταξαν στην καθημερινότητα τους, θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε τραγούδια με στίχους από την αρχαία λυρική ποίηση, την Παλατινή Ανθολογία, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες και πάνω από όλα την νέα σύνθεση επάνω στους  Ύμνους στον Απόλλωνα, του Ομήρου και του Καλλίμαχου. Το πρόγραμμα θα ζωντανέψει με τη βοήθεια μικρής ορχήστρας και θα περιέχει τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια.”

Διοργάνωση του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με το  HYPERLINK “https://www.facebook.com/cinemanto” Cine Manto Mykonos και το Delos Tours  Εισιτήριο: 25e ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ MYKONOΣ – ΔΗΛΟΣ  Αναχώρηση πλοίου: 19:30. Προπώληση εισιτηρίων:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons