Οι Αθηναίοι aficionados του στυλ υποδέχθηκαν τον Master Tailor Gennaro Annunziata, σε μια συνάντηση για τους λάτρεις της υψηλής ραπτικής για τζέντλεμεν.
Η 3η συνάντηση των ARTISANS πραγματοποιήθηκε στο Bespoke Athens, στο Κολωνάκι. Καλεσμένος του Κίμωνα Φραγκάκη και του Βασίλη Μπουρτσάλα ήταν ο Master Tailor Gennaro Annunziata που στην πρόσφατη διεθνή έκθεση Pitti Uomo βραβεύτηκε από τον ιστορικό οίκο των υφασματάδων Lanificio Cerutti ως ο νούμερο ένα νέος Master Tailor της Ιταλίας. Και ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τον κορυφαίο νέο ράφτη του κόσμου, εντός του 2018. Λίγες ώρες νωρίτερα το τιμώμενο πρόσωπο είχε φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον συνεργάτη του Alfonso Curzio de Francesco. Η πρώτη στάση των Ιταλών ήταν στο TAF café της Εμμανουήλ Μπενάκη για έναν δυνατό καπουτσίνο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Bespoke Athens για να στήσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους σε μπούστα στην είσοδο και να ξεδιπλώσουν τον εξοπλισμό της υψηλής ραπτικής στο ατελιέ. Το ραντεβού είχε δοθεί στην οδό Αναγνωστοπούλου 15-17 στο Κολωνάκι. Πλαισιώνοντας τις βιτρίνες με τα χειροποίητα κοστούμια και τα κάδρα στην σκάλα με τις χειροποίητες ακουαρέλες των Artisans, από το πινέλο του Vladimir Radibratovic. Στα δεξιά του κεντρικού χωλ μια “μυστική” πόρτα οδηγούσε στο ατελιέ υψηλής υποκαμισοποιΐας του Βασίλη Μπουρτσάλα όπου ο Gennaro Annunziata παρέδωσε ένα μίνι σεμινάριο Ναπολιτάνικης αριστοτεχνίας. Μεταξύ άλλων, εξήγησε πως ένα κοστούμι φέρει τον τίτλο “bespoke” μόνο όταν γίνεται αποκλειστικά στο χέρι και πως μια νέα γενιά ραφτάδων αναβιώνουν μια τέχνη που μέχρι πριν λίγα χρόνια κινδύνευε να χαθεί. Αριστερά από το χωλ, το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ σε τραβούσε από τα ρουθούνια μέσα στην boutique όπου η βραβευμένη barista Ειρήνη Δασκαλοπούλου είχε στήσει τα σύνεργα του δικού της αρτιζανάτου: Κόκκοι από το χαρμάνι Rosebub της TAF που χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές γευσιγνωσίες. Ένας μύλος για να αλέθεται την τελευταία στιγμή η κάθε δόση ξεχωριστά. Και η περίφημη μηχανή Linea της La Marzocco, ένα κομψοτέχνημα της Ιταλικής μηχανικής που συναρμολογείται στο χέρι, στη Φλωρεντία, απο το 1927. Taf corners βρίσκουμε πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Μιλάνο ως τη Σιγκαπούρη καθώς ο Γιάννης Ταλούμης “κηρύττει” την πίστη στο νεο κύμα του καφέ διεθνώς. Για λίγες ώρες ένα Taf corner φιλοξενήθηκε και ανάμεσα στα κασμιρένια κοστούμια και τις μεταξωτές pochettes του Bespoke Athens. Με ένα φλιτζάνι εκλεκτό espresso στις άκρες των δακτύλων, οι προσκεκλημένοι aficionados συζήτησαν περι στυλ και μαστοριάς. Ανάμεσα στο ατελιέ και στο κατάστημα, o σομελιέ Άγγελος Αντωνίου πρέσβευε μια ακόμα Ιταλική συνήθεια, αυτή της απόλαυσης μιας grappa με τον καφέ. Πράγματι στο τρίτο Artisans event οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ίσως το εκλεκτότερο απόσταγμα σταφύλης της αγοράς, που επέλεξε ο Master Sommelier Γιώργος Λούκας, της Deals SA: Η λευκή γκράπα Nardini σερβιρισμένη σε ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας της εμβληματικής Riedel ήταν ένα έξοχο συνοδευτικό για τον espresso.
Τι είναι οι Artisans: Μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια. Το νέο media brand παρουσιάζει τους σύγχρονους Αριστοτέχνες που δημιουργούν κομψοτεχνήματα με το χέρι και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και σπάνιες εμπειρίες. Όπως οι τεχνίτες της προ-βιομηχανικής εποχής έτσι και οι σημερινοί Artisans, δημιουργούν χειροποίητα προϊόντα και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες με μεράκι και αφοσίωση, αναδεικνύοντας ένα αυθεντικό lifestyle με νόημα. Αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα με δημιουργίες που έχουν διάρκεια, και εμπειρίες που γεννούν αναμνήσεις, κόντρα στην «fast food & fast fashion» φρενίτιδα του καιρού μας. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλοι σύγχρονοι Artisans, όπως ο Artisan Butcher Άρης Βεζενές.