ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Athina Korda στο fashion week του Κιέβου

Η σχεδιάστρια μόδας Athina Korda συμμετείχε στο official fashion week του Κιέβου της Ουκρανίας, “Mercedes-Benz Kiev Fashion Days” που πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της πόλης «Parkovy».
Η σχεδιάστρια, παρουσίασε τη νέα της συλλογή για τη σεζόν Spring/Summer 2017 με τίτλο «Light Box» κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού που παρακολούθησε το show μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι μεγάλων τίτλων περιοδικών μόδας όπως Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, κλπ., bloggers, fashion buyers, influencers αλλά και επώνυμοι της πόλης του Κιέβου. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υπήρχε ξεχωριστό showroom που φιλοξενούσε τη συλλογή ενώ όλοι οι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να τη δουν από κοντά και να συζητήσουν με την σχεδιάστρια.

Backstage

Backstage

Το “Mercedes-Benz Kiev Fashion Days” είναι μια διεθνή εβδομάδα μόδας που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο στο Κίεβο και δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές που συμμετέχουν να προβληθούν σε top fashion media καθώς και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε επαγγελματίες του χώρου από την τοπική αλλά και διεθνή αγορά. Το “Fashion Scout”, στο οποίο συμμετείχε η Athina Korda, είναι μια αναγνωρισμένη ανεξάρτητη πλατφόρμα για ανερχόμενους σχεδιαστές μόδας που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αγορά και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης αποτελώντας τα τελευταία χρόνια σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της.
Για την συγκεκριμένη συλλογή η Athina Korda συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Μαρίνα Θωμοπούλου, «RinaMa CustomMade», η οποία σχεδίασε αποκλειστικά μια exclusive χειροποίητη συλλογή που το κάθε κομμάτι της είναι μοναδικό. Ακατέργαστα κομμάτια ξύλου μετά από μικρή επεξεργασία συναντούν λεπτομέρειες από μαύρο δέρμα δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ethnic αίσθηση διατηρώντας τα minimal στοιχεία τους.
Τα παπούτσια που ολοκλήρωσαν το στυλ του catwalk είναι του brand «Glamazons».
Το styling του fashion show επιμελήθηκε η στυλίστρια Έλενα Βαζούρα.

Δημιουργία της Athina Korda

Δημιουργία της Athina Korda

It’s good to know: Από το 2005 μέχρι και σήμερα, η Athina Korda ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή ενδύματος και από το 2011 με την δημιουργία προσωπικών της συλλογών που φέρουν την υπογραφή της. Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, και σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Μέσα από συνεργασίες με αξιόλογους σχεδιαστές, φωτογράφους και στυλίστες μοναδικά της σχέδια έχουν παρουσιαστεί κυρίως σε θεματικές εκθέσεις.

error: Content is protected !!