ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αστικές εκπλήξεις / Urban Surprises!

Το In Progress Feedback Festival 2016 επιστρέφει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο χαρακτήρα και έτοιμο να …βγει στους δρόμους!

Πλας ντε λα Κονκόρντ – Plateia Omonoias - Concord-Συμμορία του Ήλιου

Πλας ντε λα Κονκόρντ – Plateia Omonoias – Concord-Συμμορία του Ήλιου

Γνωστά σημεία της πόλης αλλάζουν για λίγο χαρακτήρα και από τις 28 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου, γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν χαμόγελα, φαντασία, ρυθμό, δημιουργικότητα.
Το αγαπημένο φεστιβάλ του ΚΙΝΗΤΗΡΑ είναι φέτος αφιερωμένο στις όμορφες εκπλήξεις που μπορούν να (μας) συμβούν στο καθημερινό αστικό τοπίο.
Έξι site-specific έργα παρουσιάζονται ξαφνιάζοντας θετικά σε διαφορετικά σημεία της πόλης, σε χώρους αναμονής επιβατών, σε πλατείες, σε δρόμους, σε λιμάνια. Στο διαγωνιστικό κομμάτι παίρουν μέρος οι: Κατερίνα Δρακοπούλου, Ονείρων Ύλη, Mangola Productions, Συμμορία του Ήλιου, Ομάδα Soyuz, Marielys Burgos Meléndez. Όπως κάθε χρονιά, οι καλλιτέχνες παίρουν το feedback για τις δράσεις τους από το κοινό, αλλά και από την κριτική επιτροπή.

ΙΔΑΝΙΚΩ - Mangola Productions

ΙΔΑΝΙΚΩ – Mangola Productions

Στο In Progress Feedback Festival αυτή τη χρονιά συμμετέχουν και δύο resident artists [Tomas Danielis, Claire Huber], οι οποίοι θα φιλοξενηθούν και θα εργαστούν στον ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ενώ οργανώνεται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο: σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές ταινιών και διαλέξεις. Ακόμα, η ομάδα του ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει ετοιμάσει μία παράσταση-έκπληξη, στο πνεύμα του φεστιβάλ με τίτλο “Ανύποπτος Χρόνος”.

Transeúntes - Marielys Burgos Meléndez

Transeúntes – Marielys Burgos Meléndez

22 stops - Κατερίνα Δρακοπούλου

22 stops – Κατερίνα Δρακοπούλου

Το 2016 είναι μία ιδιαίτερη και πολύ σημαντική χρονιά για το In Progress Feedback Festival, καθώς συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή EFFE.
Στην εορταστική ατμόσφαιρα προστίθεται και ο εορτασμός των 20 χρόνων ΚΙΝΗΤΗΡΑ.

Παράξενες Μέρες Στην Πόλη - Ονείρων Ύλη

Παράξενες Μέρες Στην Πόλη – Ονείρων Ύλη

Γι’ αυτό και το φεστιβάλ φέτος «ενισχύεται» με ένα μεγάλο πάρτυ, γιορτάζοντας την πανευρωπαϊκή βράβευση, το In Progress Feedback Festival 2016 και τα γενέθλια του ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

error: Content is protected !!