ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

As Shrimp As it Gets!

Το πρώτο βράδυ μετά την επιστροφή μου από την Κωνσταντινούπολη, είμαι καλεσμένη στο “Παλλάς”, να παρακολουθήσω την συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για τους σκοπούς του ΜΑΝΑ, (θα σας τα πω όλα για αυτή τη μαγική συναυλία) και αμέσως μετά πήγαμε με τον Νικόλα στο Roof Garden της “Μ. Βρετανίας” για φαγητό. Το πρώτο σκέλος της βραδιάς με τη μουσική της Ευανθίας αποτέλεσε ένα άγγιγμα ψυχής που έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια, το δεύτερο καθιερωμένο και πάντα αγαπημένο.

Mε τη Μαρίνα Κουταρέλλη, στο “Παλλάς”, στη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, για τους σκοπούς του ΜΑΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

Και εννοείται πως το ξέρω πως η πρώτη πρόταση αυτού του post είναι γραμμένη σαν προσωπικό ημερολόγιο ανέμπνευστης έφηβης, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να ονειρευτώ καλύτερο πρόγραμμα για το χθεσινό βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Επίσης αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο εστιατόριο του πιο αριστοκρατικού ξενοδοχείου της Αθήνας μπορεί να είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή όταν βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, όμως χθες αποτέλεσε την επιλογή μας και για έναν ακόμη λόγο.
O Chef de Cuisine Δημήτρης Μπούτσαλης δημιούργησε ένα καινούργιο θεματικό μενού, που μας οδηγεί σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι γεμάτο εμπνευσμένες συνταγές με κύριο συστατικό τις γαρίδες.

Χθες βράδυ, μετά την παράσταση στο “ΠΑΛΛΑΣ”, στο ομορφότερο roof garden της Αθήνας, με τον Chef de Cuisine Δημήτρη Μπούτσαλη

Ωραίο το Ciragan Palace και οι γαστριμαργικές, εμπνευσμένες από την Οθωμανική κουζίνα, δημιουργίες του Tuğra Restaurant, όμως ακόμα ωραιότερη η “Μ. Βρετανία” και οι πάντα δημιουργικές προτάσεις του Δημήτρη Μπούτσαλη. Πόσω μάλλον τώρα, που το μενού εστιάζεται στην γαρίδα, και στις καλύτερα εκτελεσμένες εκδοχές της.

Dry Martinis for two!

Για να πούμε όλα τα νέα της ημέρας!

Χθες βράδυ αργά, στο Roof Garden της “Μ. Βρετανίας”

Μου είχε λείψει αυτή η θέα…

… Και τα θεματικά μενού του Δημήτρη Μπούτσαλη!

Δίνουμε την παραγγελία μας και βγαίνουμε έξω να απολαύσουμε την βραδιά που θυμίζει καλοκαίρι κι ας είναι η 29η νύχτα του Οκτωβρίου!

I’m back!

Από ψηλά…

Ο μετρ μας καλεί στο τραπέζι μας και μας μυεί στην λογική του μενού Shrimp & More

O Chef de Cuisine Δημήτρης Μπούτσαλης σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι
γεμάτο εμπνευσμένες συνταγές με κύριο συστατικό τις γαρίδες. Για ορεκτικό μας προτείνει το Καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένο με χαμομήλι και λεμόνι, γύρη, τσιπς λαχανικών και σαμπαγιόν γαρίδας. Συγκλονιστικό πιάτο!

Η έμπνευση του Chef de Cuisine Δημήτρη Μπούτσαλη, συνεχίζει με μία Σούπα κολοκύθα-κάστανο, αρωματισμένη με σπόρους κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμιστό με γαρίδα.

Η γεύσή του είναι μαγική και φέρνει στο μυαλό μου μνήμες Χριστουγέννων! Γενικά, όλο το μενού έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το μενού ενός απίθανου réveillon!

To Shrimp & More menu μπορείτε να το απολαύσετε Καθημερινά 13:00 – 01:15 έως τις 20 Δεκεμβρίου!

Οι κυρίως επιλογές περιλαμβάνουν τη Γαρίδα tempura, με σαλάτα παντζάρι, ζεστή μαγιονέζα με μανταρίνι, pesto από σταμναγκάθι και φέτα…

Σπιτικό tagliolini με γαρίδα ταρτάρ και ψητές γαρίδες, αυγοτάραχο και κουμκουάτ!

Καθώς και Γαρίδες στη σχάρα, σιγομαγειρεμένες αγκινάρες φρικασέ με μανιτάρια, κάστανα, χόρτα και μυρωδικά!

Οι τιμές του Shrimp & More Menu κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 38 ευρώ, ενώ οι γεύσεις του κυμαίνονται από απίθανες έως συγκλονιστικές!

Και όπως επέμενε χθες βράδυ ο μετρ μας “Δε νοείται να ολοκληρώνεται ένα δείπνο δίχως ένα ονειρεμένο γλυκό….”

“…Και μία παγωμένη Grappa!”

Γιατί ωραίες οι αποδράσεις και τα ταξίδια, αλλά σαν αυτό το μπαλκόνι…πουθενά!

As Shrimp As it Gets! 💛

error: Content is protected !!