ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Art took us over: Έφτιαξα ένα υπέροχο necklace με τον Μάριο Βουτσινά!

Η Τέχνη σου ανοίγει ορίζοντες που δεν μπορούσες καν να ονειρευτείς. Σε οδηγεί σε μονοπάτια που δεν σκεφτόσουν ποτέ να περπατήσεις. Πως θα με οδηγούσε στο The Mall Athens όμως όχι, δεν μπορούσα καν να το διανοηθώ. Όμως, η Ίρις Κρητικού κατάφερε το ακατόρθωτο…

Από τις 6 έως τις 22 Οκτωβρίου, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, το The Mall Athens δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες καλλιτεχνικές προτάσεις και δραστηριότητες, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους δημιουργούς.

Και στο πλαίσιο της μεγαλειώδους ενέργειας του The Mall Athens: Art Take Over,  το απόγευμα της Πέμπτης δώσαμε το ραντεβού μας στο απίθανο Εργαστήριο του Μάριου Βουτσινά, για ένα Adult’s Workshop μαζί του, με θέμα “Μην πετάξεις τίποτε!”.
Το συγκεκριμένο εργαστήριο στο The Mall Athens, είναι αφιερωμένο στη δημιουργία κοσμημάτων από ευτελή υλικά, και ο Μάριος Βουτσινάς με την τεράστια εμπειρία και την εξαιρετική αισθητική του μας μυεί στον συγκλονιστικό κόσμο της Τέχνης του…
Για την συγκεκριμένη Ενέργεια, μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα σε απίθανα κοσμήματα, όπως το καπάκι μίας γατοτροφής σε ένα unique signature, hand crafted necklace. Συμμαθήτριες στο Workshop του Μάριου Βουστινά, η Αθηνά Χατζή, η Γεωργία Μπλιάτσου και φυσικά, η αγαπημένη μου Ίρις Κρητικού….


Follow me…

Η Ίρις Κρητικού και ο Μάριος Βουτσινάς πειραματίζονται με ένα απλό καπάκι γατοτροφής μεταμορφώνοντας το σε μία καρφίτσα-έργο Τέχνης…

Unique signature & hand crafted…

Μαζεύει μανειωδώς καπάκια από γατοτροφές για να τα κάνει στολίδια στο Χριστουγενιάτικο Δέντρο που θέλει να φτιάξει για το Άσυλο Ανιάτων….

Ο Μάριος Βουτσινάς μας καθοδηγεί βήμα βήμα…

Ευτελή υλικά που στα χέρια του Μάριου Βουτσινά γίνονται έργα Τέχνης…

Ετοιμάζοντας το δικό μου necklace, αφού μου ζήτησε να επιλέξω τα υλικά που θέλω να το στολίσω…

Η επιλογή της Ίριδος. Απίθανο?

Το κολιέ της Ίριδος με τα δαχτυλίδια από κονσέρβες. Το έφτιαξε μόνη της, με την βοήθεια του Μάριου. Όμως και το άλλο κολιέ που φοράει, είναι έργο του Μάριου και απεικονίζει τα τρεια παιδιά της…

Μία άλλη ιδέα σε σκουλαρίκι…

Making art…

Πέμπτη 19/10 (16.00-20.00)
Μάριος Βουτσινάς: «Μην πετάξεις τίποτε!»
Εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με ανακυκλωμένα υλικά: με ανακυκλώσιμα υλικά, καπάκια, κουμπιά και παλιά μικρά παιχνίδια θα φτιάξουμε τη δική μας καρφίτσα, κονκάρδα ή περιδέραιο.

Με τον Μάριο Βουτσινά και την Ίρις Κρητικού. Η Ίρις και εγώ φοράμε τα κοσμήματα που φτιάξαμε με την βοήθεια του μεγάλου καλλιτέχνη…

Σε ευχαριστώ Μάριε!

It’s good to know:

Ο Μάριος Άγγελος Βουτσινάς γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων ενώ παράλληλα ασχολείται από το 1974 με το κόσμημα και τη μικρογλυπτική. Έργα του ανήκουν σε διεθνείς ιδιωτικές συλλογές (Συλλογή Πιερίδη, Συλλογή Claude & Sydney Picasso, Συλλογή της Karen Burke Goulandris κ.ά.) ενώ είχε μια πολύχρονη συνεργασία με τα Art Shops του Mουσείου Mπενάκη. Αυτή την εποχή συνεργάζεται με τα Art Shops της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ. Το 2004 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA ένα λεύκωμα με αναδρομική παρουσίαση 30 χρόνων του δημιουργικού του έργου. Από το 1978 έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (με πιο πρόσφατες τον Γυάλινο Κόσμο στη γκαλερί Genesis τον Δεκέμβριο του 2012 και τους Θησαυρούς της Θάλασσας στο Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών τον Αύγουστο του 2013), την Ευρώπη και την Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Ενσκύπτοντας με πάθος τόσο στο κόσμημα, όσο και στο αντικείμενο ο Μάριος Βουτσινάς, εξακολουθεί ως σήμερα να ακροβατεί με επιμονή και γνώση ανάμεσα στους δύο αυτούς δημιουργικούς κόσμους, διατηρώντας ποιητικές ισορροπίες που σε καμία περίπτωση δεν είναι προκαθορισμένες. Διατηρώντας εκλεκτικές αναμνήσεις των κινημάτων της Art Nouveau και της Art Deco και ακόμη, αγαπημένων ξένων καλλιτεχνών όπως οι Alphonse Mucha, René Lalique, Fulco di Verdura και Jean Schlumberger ή προσφιλών του εκπροσώπων της Ελληνικής γενιάς του ’30, προτείνει μοναδικά ως προς την τελετουργία της γραμμής και της ύλης τους κοσμήματα που συνθέτουν ένα ξεχωριστό σύμπαν, ένα τρυφερό χειροποίητο κέλυφος που καλεί τον επισκέπτη να το αποκαλύψει σταδιακά, ανταμοίβοντάς τον με μια συναρπαστική καταβύθιση σε μια διαδικασία αέναης ταχυδακτυλουργικής μεταποίησης και μεταμόρφωσης των πιο ετερόκλητων υλικών: δαντέλες που με την τεχνική του κεριού τρέπονται σε ένα αβάσταχτης ελαφρότητας βαρύτιμο μεταλλικό πλέγμα, ασημένιοι και μπρούτζινοι φιόγκοι που διατηρούν ακέραιη την ανάμνηση του υφασμάτινού τους θροΐσματος, ημιπολύτιμοι λίθοι, φιλντισένια κουμπιά και εύθραυστες πορσελάνες, περίτεχνα ξυλόγλυπτα μέλη από φρουτόδεντρο και θαμπά θραύσματα και εξαρτήματα από παλιό κρύσταλλο, συνθέτουν τον αναγνωρίσιμο δημιουργικό κόσμο του Βουτσινά με την ιδιότυπη θεατρική αύρα.

Άλλα Εργαστήρια για Ενηλίκους κατά την διάρκεια του Art Make Over:

Δευτέρα 16/10 (16.00-20.00)

Αθηνά Χατζή: «Πάνινες τσάντες, ζωγραφιστές!»

Με χρώματα και πολλές ιδέες ζωγραφίζουμε υφασμάτινες τσάντες για τον καθημερινό μας περίπατο.

Τρίτη 17/10 (16.00-20.00)

Ειρήνη Βογιατζή: «Ζωγραφίζοντας με ανορθόδοξα υλικά!»

Οι εφημερίδες, τα βότσαλα, οι λείες πέτρες, τα κεραμίδια, ο στιγμιαίος καφές δουλεμένος σαν χρώμα μπορούν να αποτελέσουν τα υλικά μας και είναι λίγα από τα ευτελή υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφραστούμε. Πάνω σ’ αυτά τα υλικά, ακόμη και το λάθος μας θα είναι μια πολύτιμη εικαστική στιγμή!

Τετάρτη 18/10 (16.00-20.00)

Γεωργία Μπλιάτσου: «Φτάχνουμε σουβέρ!»

Με ξύλο και χρώμα, κατασκευάζουμε και ζωγραφίζουμε χειροποίητα σουβέρ.

Πέμπτη 19/10 (16.00-20.00)

Μάριος Βουτσινάς: «Μην πετάξεις τίποτε!»

Εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με ανακυκλωμένα υλικά: με ανακυκλώσιμα υλικά, καπάκια, κουμπιά και παλιά μικρά παιχνίδια θα φτιάξουμε τη δική μας καρφίτσα-κονκάρδα.

Παρασκευή 20/10 (16.00-20.00)

Βούλα Καραμπατζάκη: «Με κόμπο, βελόνα και κλωστή!»

Φτιάχνουμε ένα περιδέραιο ή βραχιόλι από ύφασμα μαζί με άλλα υλικά, μεταμορφώνοντας ένα αγαπημένο παλιό στοιχείο κοσμήματοςή άλλο υλικό, που μπορεί να φέρει μαζί του ο κάθε συμμετέχων μαζί του. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι υλικά που λίγο ως πολύ υπάρχουν ήδη στα συρτάρια όλων μας όπως: ρετάλια υφάσματος, χάντρες, κουμπιά, σύρματα, νήματα, τρέσες.

Σάββατο 21/10 (11.00-15.00)

Βούλα Καραμπατζάκη: «Με κόμπο, βελόνα και κλωστή!»

Φτιάχνουμε ένα δαχτυλίδι από ύφασμα μαζί με άλλα υλικά, μεταμορφώνοντας ένα αγαπημένο παλιό στοιχείο κοσμήματοςή άλλο υλικό, που μπορεί να φέρει μαζί του ο κάθε συμμετέχων μαζί του. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι υλικά που λίγο ως πολύ υπάρχουν ήδη στα συρτάρια όλων μας όπως: ρετάλια υφάσματος, χάντρες, κουμπιά, σύρματα, νήματα, τρέσες.

Σάββατο 21/10 (16.00-20.00)

Νίκος Λαμπρινός & Νίκος Μαρίνης: «The Shoppers!»

Ομαδική Τοιχογραφία λήξης ART TAKE OVER με τη συμμετοχή του κοινού.

error: Content is protected !!