ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Με διεθνή χαρακτήρα και με 300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί, από 10 χώρες, η 2η Art Thessaloniki Fair ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 23-26 Νοεμβρίου 2017.
Μετά την περσινή επιτυχία της 1ης Art Thessaloniki Fair και την ψήφο εμπιστοσύνης 12.000 και πλέον επισκεπτών από 22 χώρες, η 2η Art Thessaloniki Fair στα περίπτερα 10, 9 και 8 ανεβάζει τον «πήχυ» ακόμη υψηλότερα, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, και 6 μουσειακές εκθέσεις.
Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελή Τσάτση.


Η 2η Art Thessaloniki Fair περιλαμβάνει στο παράλληλο πρόγραμμά της:
Τιμώμενους καλλιτέχνες τον Κώστα Τσόκλη από την Ελλάδα και τον Γερμανό Wolf Vostell, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos (συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη), με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.
Την Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική από την συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, (συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου), με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

Στα πλαίσια του Ελληνο-Κινεζικού project, θα υπάρξει στο χώρο του Open Art Lab, η, από κοινού, έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.
Τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του Επ. Καθηγητή Γιώργου Λιαμάδη.
Τους αφιερωματικούς τοίχους των Καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.
Το Virtual Reality Project – Εικονική Πραγματικότητα.

Η 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης.

error: Content is protected !!