Art-Athina: Το εικαστικό ραντεβού στο Booth B3 της γκαλερί Citronne !

17/09/2019 • LIFESTYLE

Η γκαλερί Citronne συμμετείχε εφέτος στην Art Athina, την ετήσια συνάντηση ελληνικών και ξένων γκαλερί στην Αθήνα, που εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο. Η αγαπημένη γκαλερί παρουσίασε  τρεις σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, τους οποίους εκπροσωπεί αποκλειστικά τον Γιάννη Αδαμάκο, τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και τον Γιώργο Λάππα.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Και οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες ανήκουν στην ίδια γενεά. Η εικαστική τους πορεία, όμως, αλλού συγκλίνει και αλλού αποκλίνει. Η γκαλερί Citronne προχωρεί σε μια ad hoc πρόταση, ανασυνθέτοντας προσεγγίσεις από την μέχρι σήμερα πορεία της. Σταθερός της στόχος είναι ο διάλογος ανάμεσα στην ελληνική και την διεθνή καλλιτεχνική επικαιρότητα, καθώς και ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της Τέχνης.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ

Ο γλύπτης Γιώργος Λάππας, ως καλλιτέχνης-ταξιδευτής, στα εκτιθέμενα έργα του ερευνά και επιχειρεί να αποδώσει την ανάγκη της Επικοινωνίας, αλλά και την σαρωτική επίδραση του Τυχαίου. Με υλικά όπως το πλαστικό, το φως και το μέταλλο αναφέρεται στην διαπολιτισμική σχέση, στην παράδοση και την προσωπική εμπειρία, το βίωμα- αναφορές οι οποίες υπερβαίνουν σύνορα και όρια.

ΛΗΤΩ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Οι δύο ζωγράφοι, ο Γιάννης Αδαμάκος και ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος διακρίνονται από μια πρωτότυπη, τολμηρή, θαρραλέα προσέγγιση. Συναντώνται εικαστικά στην αφαιρετική απόδοση της πραγματικότητας, αφήνοντας την φόρμα ασαφή και με πολλαπλές αναγνώσεις: στον Θεοφυλακτόπουλο πρωτοστατεί η Φιγούρα, στον Αδαμάκο κυριαρχεί το Τοπίο. Τα έργα τους “πλάθονται” με παχειές στρώσεις και διαφοροποιούμενες υφές της ζωγραφικής ύλης. Ο Άνθρωπος και η Φύση, οι δύο θεματικές, εμφανίζονται ως αλληλο-συμπληρούμενες, καθώς η αφαίρεση τούς προσδίδει ένα συνεκτικό στοιχείο ανάγνωσης.

GALLERY CITRONNE-ART ATHINA

ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες έχουν παρουσιαστεί στην γκαλερί Citronne, στον Πόρο και στην Αθήνα.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΜΑΚΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

Η τοπική τους αφετηρία, εντός ή εκτός συνόρων, διευρύνεται και επιμηκύνεται με μια περιήγηση ανά τον χώρο και τον χρόνο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑ

Εντάσσονται στην πρωτοπορία της Τέχνης, γι’ αυτό και συνδιαλέγονται σε διεθνές επίπεδο. Κατά την πάγια τακτική της γκαλερί Citronne, η τοπική local κλίμακα συναντάται εικαστικά με την παγκόσμια global κλίμακα.

ΔΙΚΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ

ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΛΑΚΟΠΙΤΑ

ΛΕΛΑ ΠΙΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗΣ

ΣΟΥΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΣΜΑΝΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΑ ΚΥΡΚΙΛΗ

ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ ΜΑΡΩ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ

ΑΪΝΟΛΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

ΝΕΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons