ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Art Athina: Στο Booth L8 της Citronne Gallery!

Εμένα, -έστω κι αν δεν είναι κομψό να ξεκινάω την πρώτη μου παράγραφο με αυτή τη λέξη- μου φάνηκε η καλύτερη Art Athina στην 30χρονη πορεία της. Ίσως και αυτός ο πανηγυρικός χαρακτήρας της φουαρ να είχε τη σημασία του, για την επιτυχία των χθεσινών εγκαινίων, των οποίων θα αφιερώσουμε επόμενο editorial. Οπότε, μετά την αρχική μου λέξη “εμένα”, επιτρέψτε μου για όλα όσων διαδραματίστηκαν χθες στην Art Athina, να προηγηθεί αυτό το post, αφιερωμένο στην εικαστική πρόταση της Citronne Gallery, στο εντυπωσιακό Booth με τον τυχερό μου αριθμό, το νούμερο “8”. Η πρόταση της αγαπημένης μου Γκαλερί του Πόρου και της Πατριάρχου Ιωακείμ, ο πρωταρχικός λόγος άλλωστε, που μέσα σε μία ημέρα με δεκάδες υποχρεώσεις, κατάφερα να βρω τον χρόνο, για να πάω να απολαύσω από κοντά τα επιλεγμένα έργα των έξι καταξιωμένων καλλιτεχνών, των Γιάννη Αδαμάκου, Στήβεν Αντωνάκος, Στηβ Γιανάκο, Γιώργου Λάππα, Νίκου Ποδιά και Παντελή Χανδρή, που η Τατιάνα Σπινάρη εκπροσωπεί ή συνεργάζεται σταθερά μαζί τους.  

Follow me…

Οι καλλιτέχνες στο φετινό περίπτερο της CITRONNE Gallery εκπροσωπούνται από συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου ή από αναγνωρισμένες ιδιωτικές συλλογές, είναι βραβευμένοι και έχουν συμμετάσχει σε ορισμένους από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς θεσμούς, όπως Mπιενάλε Βενετίας και Ντοκουμέντα.  Τα έργα, χαρακτηριστικά ως προς την δουλειά του κάθε καλλιτέχνη, μπορούν να ιδωθούν αυτόνομα άλλα στήνονται και ως ένα σύνολο με κοινό στοιχείο τον καλλιτεχνικό προβληματισμό γύρω από έννοιες όπως ο χώρος, η πνευματικότητα και ζητήματα όπως η εμπειρία του έργου τέχνης και η εμπλοκή του θεατή.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ BOOTH L8 ΤΗΣ CITRONNE GALLERY

Κοινό στοχείο είναι επίσης η αφαίρεση, ο κατακερματισμός και η ανασύνθεση, η σωματικότητα, η υποδήλωση της μνήμης και η αναζήτηση ενός «ανήκειν». 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΝΟΤΗΣ ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ, ΔΟΜΝΑ ΜΠΕΡΝΙΤΣΑ
ΝΤΟΡΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΖΗ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΣΑΝΤΡΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΗΝΑΪΔΗ, ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΕΛΑ ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΛΑΙΡΗ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΥΛΩΝΑ
ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ
ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΟΔΙΑΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΑΓΚΗ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΑΣΟΣ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΣ
ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑ ΔΕΛΟΥΔΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΩ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΔΑΜΑΚΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΕΛΕΑΝΑ ΚΥΡΚΙΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Περισσότερη Art Athina σε λίγο…

error: Content is protected !!