ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Απονομή των Βραβείων Πολιτισμού “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”

Με μία σεμνή αλλά συμβολική τελετή, στο Δημαρχείο της Ερμιόνης, και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, απονεμήθηκαν προχθές, τα πρώτα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ο Δήμος Ερμιονίδας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη τόσο στον Πολιτισμό όσο και στον Άνθρωπο, αποφάσισε να θεσπίσει από φέτος τον ετήσιο αυτό θεσμό, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και με τον οποίο θα τιμώνται πρόσωπα ή φορείς που με τη δράση τους έχουν συμβάλει στην ανάδειξη του Πολιτισμού σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.
Τα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το 2018 απονεμήθηκαν στον Καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διακεκριμένο παγκοσμίως αρχαιολόγο, κύριο Νικόλαο Σταμπολίδη, για την συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στον «Ερμιονικό Σύνδεσμο» για τη συμβολή του στην ανάδειξη των παραδόσεων και του Πολιτισμού της Ερμιόνης.
Την απονομή των βραβείων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος στην ομιλία του έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία και στόχο την προάσπιση του πολιτισμού μας.

Νικόλαος Σταμπολίδης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Σπετσιώτης

Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Δημήτριος Σφυρής, Αθηνά Κρητικού, Γιώργος Γεννηματάς, Χρήστος Δάγκλης

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης και Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης

Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Μαρί Σαντάλ, πρίγκιπας Παύλος, Ειρήνη Λαιμού

Άρης & Ζέττα Αντσακλή

Μαρίτσα Τραυλού, Χρήστος & Έφη Ζερέφου, Καίτη Φιλιππίδου

Μαρί Σαντάλ, πρίγκιπας Παύλος, βασίλισσα Άννα Μαρία

Βασίλισσα Άννα Μαρία, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Άσπα Γυφτοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ελευθερία Γαγάνη

Εμφανώς συγκινημένη για την μεγάλη τιμή που της επεφύλαξαν οι συντοπίτες της, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνεχάρη τους βραβευθέντες και έκανε εκτενή αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς που την συνδέουν με την ιδιαίτερη πατρίδα της.
Θέλοντας να τιμήσει την γενέτειρα της, και με αφορμή τα «Βραβεία Πολιτισμού», η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι, μέσω του ομώνυμου Ιδρύματος, από το 2019 θεσπίζονται δύο υποτροφίες, οι οποίες θα αφορούν αριστεύσαντες πτυχιούχους που κατάγονται από την Αργολίδα, για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Αρχαιολογίας και στον τομέα των Καλών Τεχνών. Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία ενός νέου Μουσείου για την ιστορία της Ερμιόνης, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα και θα μπορούσε να στεγαστεί στον χώρο που τώρα φιλοξενεί το Δημαρχείο.
Κατά την έναρξη της τελετής τηρήθηκε από όλους τους παραβρισκόμενους ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς, ενώ πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη αναφορά στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!