ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Από το Ροβανιέμι, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου σήμανε η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
Τον Άγιο Βασίλη υποδέχτηκαν τα παιδιά μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αλλά και τον Φινλανδό Πρέσβη στην χώρα μας κύριο Juha Pyykkö, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, κυρία Riitta Laasko. Παρόντες ήταν επίσης ο President του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κύριος Richard Jackson, μαζί με την σύζυγό του Eia Jackson.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με President του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κύριο Richard Jackson και την σύζυγό του Eia Jackson

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μαζί με τα ξωτικά του

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται και στις οικογένειες τους αγάπη και ελπίδα. Αυτές οι άγιες ημέρες ας ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας» ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους η κυρία Βαρδινογιάννη.
Ο Άγιος Βασίλης, που βρίσκεται στην χώρα μας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Φινλανδίας, άφησε για λίγο το χωριό του και τις προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων και επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου να τους χαρίσει το χαμόγελό του, μια αγκαλιά και δώρα.

Οι καθηγητές του Ωδείου του Κολλεγίου Ψυχικού έπαιξαν μουσική

Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια γιορτινή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που γέμισε με αγάπη και ελπίδα τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Τεχνητό χιόνι έπεφτε σε όλο τον προαύλιο χώρο της Μονάδας, ενώ καθηγητές του Ωδείου του Κολλεγίου Ψυχικού έδιναν τον ρυθμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τα παιδιά υποδέχτηκαν τον Αη Βασίλη

Λίγο αργότερα, παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.

credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!