ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ανοίγουμε την αυλαία του Φεβρουαρίου “Στην Άκρη” του Βασίλη Θεοχαράκη!

Η πρόταση του Fay’s Control για να υποδεχθούμε τον Φεβρουάριο: Την πρώτη ημέρα του, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον ζωγράφο Βασίλη Θεοχαράκη και τον επιμελητή της έκθεσης Τάκη Μαυρωτά, με αφορμή την τελευταία μέρα λειτουργίας της επιτυχημένης έκθεσης Βασίλης Θεοχαράκης. Στην Άκρη.

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου πρόσφατα έχει επισημάνει για το ζωγραφικό κόσμο του Θεοχαράκη: «Στην άκρη της ξηράς που μπαίνει στη θάλασσα, στην άκρη του χρόνου, στην άκρη της πραγματικότητας που σβήνεται στ’ όνειρο…Στην άκρη του ρεαλιστικού που μεταβάλλεται σε φανταστικό και αντιστρόφως. Στην άκρη του βλέμματος, εκεί που το φυσικό τοπίο γίνεται μια ασυνείδητη σχεδόν αντανάκλαση της ψυχής, με τη σαγήνη των χρωμάτων και την ταραχή μορφών, αυτόνομων θα ‘λεγες. Η πάλλουσα ζωγραφική επιφάνεια είναι και πάλλουσα σκέψη, επιθυμία ζωής, πάλλουσα αίσθηση. Μία ζωγραφική που συναισθηματοποιεί ηθελημένα ή άθελά της το οικείο και μαγικό θαλασσινό τοπίο, το εξαιρετικά πυκνό κόσμο των φυλλωμάτων. Μία ζωγραφική Από την άκρη τ ’ουρανού ως το βάθος της καρδιάς!».

Βασίλης Θεοχαράκης

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως την 1 Φεβρουαρίου 2023, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο των εκδόσεων Μέλισσα, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, καθώς και κείμενα των Christopher Hudson (τ. Διευθυντής Εκδόσεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης), Τάκη Μαυρωτά, Claudio Strinati (τ. Έφορος των Μουσείων της Ρώμης), Παναγιώτη Τέτση, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα και Άγγελου Δεληβορριά.

Χορηγός Επικοινωνίας:

 

Για τη συμμετοχή σας απαντήστε εδώ: 210-3611206

error: Content is protected !!