ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Άννα Σωτηριάδου: Ακολουθώντας αυστηρά την αρχή του “form follows function”!

Με την Άννα Σωτηριάδου γνωριστήκαμε πριν μερικά χρόνια, με την ευκαιρία της συνεργασίας μας για τα εγκαίνια και την επικοινωνία του Αρχιτεκτονικού της γραφείου στην καρδιά της Κηφισιάς, και μετέπειτα στο The Pop Up Project, όπου έλαβε μέρος με μία luxury collection με επιλογές από high-end objects για το σπίτι. Όσα γνώριζα για εκείνη ήταν οι αριστοκρατικές καταβολές της, η επαγγελματική της κατάρτιση, η υψηλή αισθητική που διακατέχει οτιδήποτε την αφορά, καθώς και οι καλοί της τρόποι που εναρμονίζονται τόσο φυσικά με την μεγαλοαστική καταγωγή της και την αγάπη της στην Τέχνη και στην Ιστορία της, ενώ την ίδια στιγμή σε αιφνιδιάζει με την απλότητα και την ευγένεια που αντιμετωπίζει τις συναλλαγές της. Ιδίως την αγάπη και την ευγένεια που αντιμετωπίζει τα συνεργεία της, την “οικογένεια” της, όπως τους αποκαλεί.

Άννα Σωτηριάδου

Με την ευκαιρία της πρόσφατης ολικής ανακαίνισης του νέου μας σπιτιού που μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε ακόμη πιο κοντά και από απλοί συνεργάτες να γίνουμε πραγματικές φίλες -που αρκετές φορές μοιραστήκαμε μικρά μυστικά και κορυφαίες εξομολογήσεις– μπόρεσα να διακρίνω και πολλά παραπάνω που αφορούν το πηγαίο ταλέντο και την πραγματική αγάπη στη δουλειά της.
Και κάπου εδώ, να διευκρινίσω πως αυτό το κείμενο δεν είναι καθόλου “διαφημιστικό”.
Η Άννα έκανε μία -διόλου ευκαταφρόνητη- προσφορά για το έργο που ανέλαβε, εμείς την δεχθήκαμε, φτηνή δεν την λες σε καμία περίπτωση, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε και με το παραπάνω κάθε ευρώ από το τίμημα που ζήτησε. Έτσι, αυτό που μπορώ να πω από προσωπική μου εμπειρία μέσα από την 45ημερη συνεργασία μας που κράτησε το έργο, είναι πως η Άννα Σωτηριάδου προσφέρει πολλά παραπάνω από όσα έχει υπογράψει εκ των προτέρων με εσένα. Και στο δικό μας σπίτι, προσέφερε όλη της την ψυχή για να έχουμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμασταν.
Αυτό, είναι το As you plan, που μπορείτε να βρείτε από σήμερα και στο The Pop Up Project Online.

Το As you plan Studio αποτελείται από μία καταρτισμένη ομάδα σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων αφοσιωμένων στη λεπτομέρεια και τη δημιουργική έκφραση. Ύστερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στο χώρο του interior design, η Άννα Σωτηριάδου αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της studio, το οποίο εδρεύει στην Κηφισιά τα τελευταία τρία χρόνια. Για την Άννα κάθε χώρος έχει να αφηγηθεί μια ιστορία, την οποία η ίδια φροντίζει να αποτυπώσει. Ακολουθώντας αυστηρά την αρχή του “form follows function” πάντοτε φροντίζει οι χώροι που διαμορφώνει να μην είναι μόνο ατμοσφαιρικοί και άρτιοι στιλιστικά, αλλά και λειτουργικοί.

H Άννα Σωτηριάδου στο terrace του γραφείου της στη Κηφισιά, στο νούμερο 7 της Κολοκοτρώνη.

Σεβόμενη πάντοτε την ιστορία, την τοποθεσία και την αρχιτεκτονική του εκάστοτε χώρου, αναλαμβάνει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξελίσσοντάς τον. “Η ακαμψία δεν έχει χώρο στον κόσμο του design” είναι ακόμα μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες της.

Το As you plan Studio έχει δώσει την υπογραφή του σε πολυάριθμα projects, ιδίως ιδιωτικών κατοικιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φέτος μάλιστα γιόρτασε και την επίσημη έναρξη του σε μία από τις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Λονδίνο.

error: Content is protected !!