ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Angular Femininity: Η SS18 Συλλογή της Daphne Valente!

Η Δάφνη Βαλέντε στην συλλογή της “Angular Femininity” για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2018, εμπνέεται από τα ιερά τρίγωνα που σχηματίζονται όταν συνδέσει κάποιος νοητά τους χώρους λατρείας της Αρχαίας Ελλάδας.
Αυτά τα τέλεια, ισοσκελή τρίγωνα, εικάζεται ότι αντικατοπτρίζουν τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, σε σχέση με την επιφάνεια της γης και αποτελεί μυστήριο ο λόγος που οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν τα συγκεκριμένα σημεία για να χτίσουν τους ναούς τους.
Αυτή η μυστικιστική γεωμετρία μεταφέρεται στη συλλογή της Δάφνης Βαλέντε με την χρήση τριγωνικών, ένθετων σχημάτων, που δίνουν κίνηση, αρμονία και ελαφρότητα στα πλισέ ρούχα, προβάλοντας μια απροσδόκητη θηλυκότητα που εκφράζεται με γωνίες.


Σε ουδέτερα χρώματα τα ρούχα, συνοδεύονται από γεωμετρικά κοσμήματα, χρωματιστές γεωμετρικές τσάντες, δίχρωμες εσάρπες και για πρώτη φορά από ξεχωριστά πλισέ σανδάλια.


Οι συλλογές της Δάφνης πωλούνται στα: GeeList, Showroom Al Giga, Apoella, Pasiphae, Amanzoe, White Rocks, Folegandros Stars, Mirmiridia, Sea you Aegina
και στα Μουσεία: Μπενάκη και Λαλαούνη.

Φωτογραφία: Άκης Παρασκευόπουλος από D-tales Creative Agency
Makeup & Μαλλιά: Σόνια Σιμιτζή από D-tales Creative Agency
Μοντέλο: Nate από Athens Agencia Models
Θερμες ευχαριστίες στους Bart Van de Winkel και Τίνα Τορίμπαμπα για την ζεστή τους φιλοξενία στο Athens Hilton.

error: Content is protected !!