ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Ανεμολόγιο της Ίρις Γιαννακοπούλου αρμενίζει στα ανοιχτά της Μυκόνου…

H Ίρις Γιαννακοπούλου σχεδιάζει αντί να γράφει: η προσωπική γραφή της μια χαρακτηριστική μαύρη γραμμή που, αποτυπώνοντας με ταχύτητα φευγαλέες στιγμές, δίνει έκταση και διάρκεια στο βιωματικό τόπο και χρόνο.


Στο Ανεμολόγιο – WindRose –, η Ίρις αφήνει και πάλι τη στεριά για να ταξιδέψει με ανοιχτά πανιά σε κάθε κατεύθυνση του ανέμου, ανακαλύπτοντας την αγάπη και την ελευθερία. Μέσα από τα σχέδιά της κατανοεί το σχήμα του κόσμου, ταυτίζεται με αυτό σε μία κίνηση διαλογισμού, και ιχνογραφεί με γλαφυρά περιγράμματα και ηλιόλουστα χρώματα τον ορίζοντά του: ρότες στο Αιγαίο, βιτζιρέλα με τα χρωματιστά σχοινιά τους, την αλμύρα στη γεύση του καλοκαιριού, ξάστερες βραδιές με βιολί και λαούτο. Η αγάπη της για τη ζωή και τα ταξίδια συμπυκνώνεται στα τετράδια που γεμίζει με μικρά σκίτσα, συστήνοντας σειρές αναμνηστικών εικόνων από μελάνι και ακουαρέλα. Μέσα από την αισιόδοξη ματιά της, τα έργα της Ίριδας εκπέμπουν τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού στην ομορφιά της απλότητας, στους ελάχιστους όγκους και στις διαθέσεις που περιγράφει.

Ιρις Γιαννακοπούλου

Wind Rose

Eleni Kyriakou

To Ανεμολόγιο – WindRose – θα εκτεθεί από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκης της Μυκόνου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 22 Ιουλίου στις 21.00.

Νικόλας Γεωργίου, Αλίκη Γιαννακοπούλου

Σπύρος Γεωργόπουλος, Νικόλας Γεωργίου, Μαρία Γεωργίου

Σωτηρης Γουργιότης, Ίρις Γιαννακοπούλου, Αφροδίτη Λουκαίδου

Χρήστος Μυτιλινιός, Αλφρέντο Σαλτιέλ

error: Content is protected !!