ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αν ψάχνεις Καθηγήτρια Γαλλικών, σου έχω καταπληκτική!

Επειδή εδώ τα μοιραζόμαστε τα καλύτερα “μυστικά” μας, και επειδή είναι πολλές οι φορές που -ως μητέρα δεκατετράχρονης- με ρωτάτε για τους καθηγητές που θα μπορούσα να συστήσω.

“Από μικρό παιδί, πιστεύω ότι άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ’ τη χαρά που δίνεις, ηθικό δίδαγμα να με ακολουθεί σε ο,τι σκέφτομαι και πράττω…” θυμάμαι να μου λέει η Ιωάννα Παλυβού, την οποία πρωτογνώρισα μέσα από την ιδιότητα της ως Εθελόντρια και Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει τα λόγια της.
“Τον σεβασμό και τη λατρεία των μαθητών μου, τα εισπράττω έτσι κι αλλιώς από καρδιάς μέσα από το επάγγελμα μου…” συνεχίζει με τη γλύκα που διακρίνει την Ιωάννα, αυτή τη φορά με την ιδιότητα της Καθηγήτριας Γαλλικής Φιλολογίας και ξένων Γλωσσών, η οποία διδάσκει, όπως λίγοι καθηγητές πια, τη Γαλλική και την Αγγλική Γλώσσα.


Ως Εκπαιδευτικός, πρεσβεύει ότι η επίμονη προσπάθεια και δημιουργικότητα αποτελούν τη βάση της καλής διαδρομής της ζωής ενός ανθρώπου, και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που προσπαθεί να είναι, μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς αγάπης προς τον συνάνθρωπο, πάντοτε παρούσα σε κάθε κάλεσμα ανθρωπιστικής και πνευματικής δραστηριότητας.
Οι περγαμηνές της είναι εξαιρετικές, -εκτός όλων των άλλων έχει γράψει τα βιβλία IOANNAPalyvou, I. (2006), Molière et ses passions. Le caractère d’un auteur interprété par les personnages de ses oeuvres, Université du Littoral – Côte d’Opale, Dunkerque France. Palyvou, I. (2001), Imagination passion et aveuglement dans le théâtre de Molière, Université de Bourgogne, Dijon, France-. Τόσο οι σπουδές της όσο και η επαγγελματική της εμπειρία της Ιωάννας Παλυβού είναι άξια θαυμασμού, ενώ αν επισκεφτείς το γραφείο της, ανάμεσα στα συγγράμματα της και σε ένα απίστευτα δημιουργικό χάος, ξεχωρίζουν οι διακρίσεις και έπαινοι αλλά και προσωπικές επιστολές που ευχαριστούν το έργο και την προσφορά της, από προσωπικότητες μεταξύ των οποίων από τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί και την Πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκη Γουλανδρή.

“Μα πάνω από όλα, αυτό που μου δίνει την μεγαλύτερη χαρά, είναι όταν διδάσκω…” την ακούω τώρα να μου λέει με μία σεμνότητα, που σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή που θα έχεις την τύχη να βρεθεί η Ιωάννα Παλυβού στον δρόμο σου.

To make a long story short, (γιατί αν ξεκινήσω να αραδιάζω εδώ το βιογραφικό, τα Έργα και τις Ημέρες της, θα κουραστώ εγώ να γράφω και εσύ να διαβάζεις) αν ψάχνεις για εσένα ή για το παιδί σου, μία εξαιρετική Καθηγήτρια της Γαλλικής Γλώσσας, από αυτές που θα σε πάρουν από το χέρι και θα σε οδηγήσουν στα πιο γοητευτικά μονοπάτια της υπέροχης αυτής γλώσσας, η Ιωάννα Παλυβού είναι ο άνθρωπος που πρέπει να καλέσεις τώρα κιόλας. Ζήτησα την άδεια της και σου δίνω το τηλέφωνο της: 6977354599 να την πάρεις σήμερα κιόλας.

Για να μην πεις ποτέ πως δεν σου συστήνω τα καλύτερα…

error: Content is protected !!