ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αλέξης Κυριτσόπουλος-ΈΡΩΣ στο ΠΑΓΚΑΚΙ: Μία έκθεση για την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Εσείς τι θα κάνετε στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Ναι το ξέρω, οι προσκλήσεις είναι πολλές -και φέτος-, κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες έχουν φτάσει εδώ και ημέρες και στο δικό μου γραφείο. Στην εικαστική Αθηναϊκή σκηνή όμως, μία είναι αυτή που ξεχωρίζει, και δεν είναι άλλη από τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με τίτλο «ΈΡΩΣ στο ΠΑΓΚΑΚΙ», στην Γκαλερί Σκουφά.

4

Πρόκειται για μία σειρά από νέα ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα ο καλλιτέχνης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Με μέσο την ζωγραφική του ο Αλέξης Κυριτσόπουλος εμπνέεται από την αιώνια ιδέα του έρωτα και ξεδιπλώνει μέσα από τα έργα του τις διάφορες πτυχές του.

Το ονειρικό στοιχείο εναλλάσσεται με το πραγματικό παρουσιάζοντας με τρόπο χιουμοριστικό, αλλά και με μοναδική ευαισθησία όλες τις διαδοχικές φάσεις και αντιφάσεις μιας ερωτικής ιστορίας.
Τρυφερά ενσταντανέ, ερωτικές εξομολογήσεις, σκηνές ονειροπόλησης, πραγματοποιούνται εκεί όπου κανείς άξαφνα συναντά και συναντιέται με την επιθυμία.
Τα έργα, μέσα από τη ζεστή χρωματική τους παλέτα, πλημμυρίζουν από έντονο συναίσθημα και ρομαντισμό.

3

Κενή υπόσχεση ή πραγμάτωση ενός ονείρου; Οι εικόνες του Αλέξη Κυριτσόπουλου «μιλούν» από μόνες τους σε μια μαγευτική εικαστική αφήγηση που προσκαλεί τον θεατή να «διαβάσει» τη δική του προσωπική ερωτική ιστορία.

2

Εγκαίνια: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 14 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου 2017

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673

error: Content is protected !!