ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Aύριο Τρίτη, στο Salon de Bricolage: Παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας Βένιας Μπεχράκη “Off-Target”!

Στις 20.00′, δηλαδή την καλύτερη ώρα του SDB, το οποίο παρουσιάζει την έκθεση της τελευταίας σειράς έγχρωμων σκηνοθετημένων φωτογραφιών, της Βένιας Μπεχράκη με τίτλο “OFF-TARGET”, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης  Άννας Χατζηνάσιου, σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη.

lasso 1b copy - telikob

Στην καινούργια της δουλειά, η Μπεχράκη εξερευνά την πολυπλοκότητα του εγώ σε σχέση με τον κόσμο που μας περιβάλλει. Κύριος ήρωας των σκηνοθετημένων φωτογραφιών της είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Ισορροπεί ανάμεσα στην σοβαρότητα και τον αυτοσαρκασμό, προσπαθώντας να αναλύσει τους ανθρώπινους προβληματισμούς, τις φοβίες και τις προσδοκίες μας. Σκηνοθετεί ένα κόσμο που αντανακλά την διαρκή πάλη με τον εαυτό μας.
Ο Εαυτός μετακινείται διαρκώς ανάμεσα σε διαφορετικές, ακόμα και αντιτιθέμενες, θέσεις, κρύβεται, στήνει παγίδες, καραδοκεί και έχει την ικανότητα να δωρίζει σε κάθε θέση μια διαφορετική φωνή. Οι διαφορετικές φωνές λειτουργούν ως αλληλεπιδρώντες χαρακτήρες μιας νουβέλας, εμπλεκόμενες σε διεργασίες ερωτήσεων, απαντήσεων, συμφωνίας ή σύγκρουσης, θέτοντας μας το ερώτημα: Ποιος τελικά είναι ο πραγματικός μας εαυτός; Πόσους εαυτούς μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα;
Οι φωτογραφίες της δημιουργούν ένα περίεργο “καμβά”, ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων, διαλόγων και φωνών.

music telikob copy
Η Βένια Μπεχράκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MFA) στο New York University. Έχει βραβευτεί με το Jack Goodman Award for Art & Technology το 2002 στην Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατες: “Autoportraits Fictions” (2011), “La Grece In&Out: Autoportraits”, Galerie Basia Embiricos, Παρίσι, “Restricted Area”, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα (2010), Espace Galerie des Femmes, Παρίσι, “OpenXII” Βενετία-Λίντο (2009), “Face to Face”, 2η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη (2009), “The Water”, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2009), “Material Links”, Museum of Contemporary Art (MOCA), Σαγκάη (2008) Art Photo “Expo Miami”, Miami Art Basel (2008), “Within-Without” Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα (2006).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Απριλίου 2014.

error: Content is protected !!