Αφιέρωμα στον διεθνή Γλύπτη Takis: “Ο γλύπτης Takis και ο 21ος αιώνας. Θέσεις και ανατροπές”

25/09/2019 • ART

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς Ημερίδα με θέμα «Η γλυπτική του TAKIS στον 21ο αιώνα. Θέσεις και ανατροπές».Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανη Ελένη Αρβελέρ, ενώ έλαβαν μέρος διακεκριμένοι ιστορικοί και κριτικοί τέχνης, διευθυντές και επιμελητές Μουσείων που γνωρίζουν σε βάθος το έργο και τη σημαντική προσφορά του καλλιτέχνη στη σύγχρονη τέχνη.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν οι Τάκης Μαυρωτάς, Παύλος Καλλιγάς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κώστας Βαρώτσος, Λουίζα Καραπιδάκη, Μένια Κούλη, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Καμπουρίδης, Αφροδίτη Λίτη, Εμμανουήλ Μαυρωμμάτης, Χριστίνα Πετρινού και Νίκος Τρανός.

ΑΝΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ

Παράλληλα, στην αίθουσα εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στο πολύτροπο έργο του Takis, με αφορμή την ιστορική έκθεση που έγινε το 2000.

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο θεωρητικός και κριτικός Τέχνης και Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κ. Τάκης Μαυρωτάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ

Την Ημερίδα και το Αφιέρωμα (Έκθεση) που ακολούθησε παρακολούθησαν πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης των γραμμάτων και του πολιτισμού. Μεταξύ αυτών Η Πρόεδρος του Συλλόγου οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κ.Δήμητρα Κ. Φιλίππου, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Αντζελα Γκερέκου, η κ.Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η κ. Αννη Πετράκη, η κ. Βάνα Ξένου, ο Γλύπτης Φώτης, η κ. Χαρίκλεια Μυταρά, η κ. Σοφία Πορταλάκη, ο κ. Γιάννης Μαυρής, η κ. Μόρφυ Γκίκα και πολλοί άλλοι.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ ΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons