ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αφιέρωμα στην Χρύσα…

Τιμώντας την μεγάλη Eλληνίδα γλύπτρια Χρύσα καθώς και την μακρόχρονη συνεργασία που είχε μαζί της, ο Σταύρος Μιχαλαριάς παρουσιάζει στο φετεινό περίπτερο της Mihalarias Art στην Art Athina ένα αφιέρωμα στο έργο της.

Το αφιέρωμα αυτό περιλαμβάνει μια αντιπροσωπευτική ενότητα του έργου της Χρύσας με γλυπτά, δημιουργίες σε νέον, πίνακες, ακουαρέλλες, σχέδια και άλλα έργα από την δεκαετία του 1960 έως και την δεκαετία του 2000.

02_Mihalarias-Ar_Chryssa_Art-Athina-2015

Η Mihalarias Art έχει παρουσιάσει τις σημαντικότερες ενότητες του έργου της Chryssa σε μια σειρά εκθέσεων από το 1990 με την έκθεση Chryssa 60/90, την έκθεση Chryssa Paintings το 2005,την έκθεση “Homage to Peace” το 2007 και την έκθεση “Memories of Chinatown and American Cityscapes” το 2010.

 

Παράλληλα με τις εκθέσεις αυτές, ο Σταύρος Μιχαλαριάς στήριξε το έργο της Χρύσας συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις όπως στην έκθεση «Μεγάλοι Δημιουργοί του 20ου αιώνα» με επιμέλεια Τ.Μαυρωτά το 2000 στους Δελφούς, στην αναδρομική έκθεση της Χρύσας στο Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης το 1990 καθώς και στην μόνιμη αγκατάσταση του γλυπτού Κλυταιμνήστρα στο Μέγαρο Μουσικής το 1992.

article01

Η Chryssa έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2013 στην Αθήνα. Κληροδότησε κάποια απο τα γλυπτά της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας. Με την διαθήκη της άφησε στον Σταύρο Μιχαλαριά την επίσημη αρμοδιότητα για την πιστοποίηση αυθεντικότητας των έργων της, την συντήρηση και συμβουλή για κάθε τεχνικό θέμα σχετικό με το έργο της καθώς και το δικαίωμα της έκδοσης catalogue raisonné.

error: Content is protected !!