ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Aegeanale: Art Dovecotes

Εγκαινιάζοντας τις δράσεις της στο νησί της Τήνου σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το φετινό πρόγραμμά της με το Art Dovecotes στην εκθεσιακή αίθουσα του Συγκροτήματος κατοικιών «Δήλες & Ρηνειές».

Diles_rinies_tinos-island_hotel_villas_032-1024x682

dilesrinies_hotelvillas_in_tinos_island_0010-1024x682

Diles_rinies_tinos-island_hotel_villas_075-1024x682

Το Art Dovecotes αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης με έργα από 17 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις.
Η ομαδική έκθεση του Art Dovecotes πρόκειται να φιλοξενηθεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 στον εκθεσιακό χώρο του Συγκροτήματος Κατοικιών «Δήλες & Ρηνειές» στην Τήνο, αποτελώντας το βασικό του εικαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τήνου. Φιλοδοξία του Art Dovecotes είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Τήνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού, ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

George Tserionis

George Tserionis

It’s Good to know:
Η Αegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η Aegeanale είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά του Αιγαίου.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο. Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού όπως το Biennial Foundation.

16 Ιουνίου – 4 Οκτωβρίου 2015
Εκδήλωση Εγκαινίων : Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015
Καλλιτέχνες: Felix Delandre / Βένια Δημητρακοπούλου / Χριστόφορος Δουλγέρης / Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος / Μάριον Ιγγλέση / James Lane / Ηλιοδώρα Μαργέλου / Λέων Μιχαήλ / Χριστίνα Παπαδημητρίου / Κατερίνα Παπαζήση / Μπριζίτ Πολέμη / Δημήτρης Ρόκος / Νίκος Σεπετζόγλου / Μαρία Φραγκουδάκη / Μάρκ Χατζηπατέρας / Ζωή Χούντα / Σοφία Χούσου

 

error: Content is protected !!