ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Aegeanale 2013: μία διεθνής πλατφόρμα Τέχνης & Πολιτισμού

Συνεχίζοντας τις δράσεις της στη Μύκονο, σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα (Δήλος-Μύκονος 2012), η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το πρόγραμμά της για το 2013 με το νέο εγχείρημα της επιμελήτριας, το Kivotos Art Projects.

Το Kivotos Art Projects αποτελεί μια σειρά 5 πρωτοποριακών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα από 20 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις. Οι εκθέσεις του Kivotos Art Projects πρόκειται να φιλοξενηθούν διαδοχικά από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο της Μυκόνου, εγκαινιάζοντας το εικαστικό του πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθʼ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

329248-1444457-7
Παράλληλα, το εγχείρημα διατηρεί φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων.

Σοφία Χούσου

Σοφία Χούσου

Η Aegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε πέρυσι. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες:
Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό.
Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2014 σε νησιά του Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η Aegeanale έχει στο παρελθόν υποστηρίξει το προηγούμενο πρότζεκτ της, UN/INHABITED, μια σειρά δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο και τη Δήλο το καλοκαίρι του 2012 με θεματικό επίκεντρο το οξύμωρο δίπολο κατοικημένου-ακατοίκητου χώρου. Το Kivotos Art Projects αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας αυτής.

Sofia Housou: Abstract in colour

Sofia Housou: Abstract in colour

Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει προβολή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Πρόγραμμα
Kivotos Art Projects
25 Μαΐου -7 Ιουλίου
Έκθεση Σοφία Χούσου
22 Ιουνίου
Εγκαίνια πρώτης έκθεσης
Party DJ SET Κατερίνα Καφετζή a.k.a Kafka
8 Ιουλίου-1 Αυγούστου
Έκθεση Βένια Δημητρακοπούλου, Χαρά Πιπερίδου, Πωλίνα Κασιμάτη,
Πάνος Φαμέλης, Μαρία Φραγκουδάκη
27 Ιουλίου
Εγκαίνια δεύτερης έκθεσης
Live Performance Αποστολία Παπαδαμάκη
2 Αυγούστου-29 Αυγούστου
Έκθεση Brigitte Πολέμη και Νάγια Ελευθερίου-Πάσσαρη
10 Αυγούστου
Εγκαίνια τρίτης έκθεσης
Live Performance Αποστολία Παπαδαμάκη
30 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου
Έκθεση Ευγενία Αποστόλου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος και Ράνια Μπέλλου
31 Αυγούστου
Εγκαίνια τέταρτης έκθεσης
16 Σεπτεμβρίου- 6 Οκτωβρίου
Έκθεση Γιάννης Χρηστάκος
21 Σεπτεμβρίου
Εγκαίνια πέμπτης έκθεσης
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα εκτίθενται παράλληλα σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου έργα των παρακάτω καλλιτεχνών: Βένια Δημητρακοπούλου, Μάρθα Δημητροπούλου, Απόστολου Καρακατσάνη, Έυας Μαραθάκη, Δημήτρη Ντοκατζή, Χριστίνας Σγουρομύτη, Λεόντιου Τούμπουρη, Πάνου Φαμέλη και Βαγγέλη Χούρσογλου. Τα έργα θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια της 27ης Ιουλίου. Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης περιλαμβάνουν παράλληλο πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών δρώμενων.

error: Content is protected !!