ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

About last night: Μοναδική Βραδιά Γευσιγνωσίας από το JuJu & το κτήμα Masciarelli

Σας τα ανακοίνωσα και πριν μία εβδομάδα -και με χαρά διαπίστωσα πως αρκετοί αναγνώστες του Fay’s Control ανταποκριθήκατε χθες βράδυ-, σας τα είπα και με απευθείας αναμεταδώσεις από τα insta stories μου, όπου το JuJu Bar Restaurant φιλοξένησε το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στο δεύτερο «Gastronomic Session by Divani Collection» σε συνεργασία με την εταιρεία Jeroboam.

Νίκη Φωτίου, Marina Cvetic, Φαίη Μπέη

Η σύζυγος του Gianni Masciarelli και ιδιοκτήτρια του κτήματος Marina Cvetic, μας ξενάγησε στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και αφηγήθηκε στους επισκέπτες της βραδιάς την ιστορία και τα μυστικά του οίκου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξαν τις τοπικές και μοναδικές ποικιλίες που συναντάμε μόνο στην περιοχή Abruzzo: την λευκή ποικιλία Trebbiano Abruzzese (Marina Cvetic Trebbiano D’Abruzzo Riserva) και την ερυθρή Montepulciano (Villa Gemma, Montepulciano D’Abruzzo), που σήμερα βρίσκονται στην κορυφή του Ιταλικού αμπελώνα.

Οι ετικέτες κρασιού του κτήματος Masciarelli, σε συνδυασμό με το γαστρονομικό μενού 4 πιάτων που επιμελήθηκε ειδικά για τη βραδιά ο Σεφ του εστιατορίου Σάββας Ληχανίδης, αλλά και η κοσμοπολίτικη αύρα του JuJu Bar & Restaurant, έκλεψαν τις εντυπώσεις των εκλεκτών καλεσμένων.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοερά στην Ιταλία, μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα των τα κρασιών του κτήματος Masciarelli. Η βραδιά ξεκίνησε με Carpaccio Μυλοκόπι με Ξινόμηλο, Ketchup από Mango, Gel Τσίλι, Λάδι. Συνεχίστηκε με το Ραβιόλι Γαρίδας με Μασκαρπόνε, Σάλτσα Vierge & Αφρό Αχινού, ταιριάζει απόλυτα με το Marina Cvetic Τrebbiano Riserva, Bianco. Το κυρίως πίατο ήταν Φιλέτο Μοσχαρίσιο Μπορντελαίζ, Πουρέ Παντζαριού με Φυστικοβούτυρο, Μανιτάρια King Oyster & Échalotes και το συνοδεύουμε με ‘Villa Gemma’, Montepulciano d’ Abruzzo, Rosso. Το κορυφαίο κρασί του κτήματος, που έβαλε το montepulciano και το Abruzzo στον χάρτη των fine wines, με εκφραστικά και σύνθετα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, καφέ και μπαχαρικά, ζωντανή οξύτητα και ατελείωτη διάρκεια.

Η βραδιά έκλεισε με Finger Σοκολάτας Valrhona Biskelia με Σάλτσα Πορτοκαλιού και με τις καλύτερες αναμνήσεις που θα μας συνοδέψουν έως την επόμενη βραδιά υψηλής γαστρονομίας, αμέσως μετά το Πάσχα.

Φωτογραφίες: Panos Smirniotis

error: Content is protected !!