Η Τίνα Τορίμπαμπα μου στέλνει mail: “Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy Παναγιώτης Αναστασίου, ετοίμασαν το νέο menu του Galaxy Bar & Restaurant…” Και όταν η Communications Manager του Hilton Athens, μου στέλνει τέτοιου περιεχομένου mail-akia, συνήθως, ακολουθεί δείπνο μας, να αναλύουμε όλα τα νέα μας σε ένα από τα κομψά τραπέζια του top floor του αγαπημένου ξενοδοχείου, με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν. Όπως και έγινε, χθες βράδυ. Στην παρέα μας, και ο Πάνος Δεληγιάννης -aka FnL- και η Εύη Φέτση -aka Blond(con)fusion, αλλά ακούει και στο #evoula-
Follow me…
Το ραντεβού μας είναι για τις 21.00′ αλλά -εντελώς τυχαία (!)- όλοι πάμε εκεί κατά τις 20.30′, για να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα. Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που μπορείς να θαυμάσεις εάν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Έχω να δω πολύ καιρό το Τινάκι και θέλω να μάθω όλα τα νέα της σχεδόν δίχρονης πλέον κόρης της, την Εύη δεν την έχω δει αφότου επέστρεψε από το Λονδίνο, οι βότκες μας μας περιμένουν ήδη παγωμένες στο μπαρ του Galaxy, η βραδιά προβλέπεται υπέροχη…
Βομβαρδίζουμε η μία την άλλη με ερωτήσεις, οι απαντήσεις μας μπλέκονται γλυκά μεταξύ τους και αφορούν την επιστροφή της Τίνας στα καθήκοντα της στο ξενοδοχείο, και πως προλαβαίνει την καριέρα της ως Communications Manager του Χίλτον και τις απαιτήσεις της μητρότητας, της εξιστορώ όλα όσα συνέβησαν στο The Pop Up Project, η Εύη μας αναλύει πως έζησαν οι Λονδρέζοι τον περιβόητο γάμο της 19ης Μαϊου, τα αγόρια ρωτάνε για το νέο μενού…
Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy Παναγιώτης Αναστασίου εμπνέονται από ελληνικά προϊόντα και χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνικές, για να παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή, όπως Αθηναϊκή σαλάτα με ροφό ποσέ, μαγιονέζα, σφαίρες ούζου και κράκερ ταπιόκας με μελάνι σουπιάς, παστίτσιο με χειροποίητα ραβιόλι, αρνί μπρεζέ και σος μπεσαμέλ με αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τάρτα με μακρυλίσιο τυρί Σαμοθράκης και λιαστή τομάτα. “Μην παραλείψετε το ριζότο με σος φρέσκιας τομάτας, coulis κόκκινης πιπεριάς, μελιτζάνα, ψητό κουκουνάρι και αφρό φέτας, ένα φίνο, αρωματικό πιάτο, που ξεχωρίζει. Ενδιαφέρον έχουν και τα μπουκατίνι με θαλασσινά, ούζο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και μάραθο που κρύβουν στην απολαυστική γεύση τους την «τσαχπινιά» μιας σος miso…” μας λένε οι δύο chef και εμείς τους ακούμε σχεδόν ευλαβικά.
Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελληνικό μπέργκερ με γυλωμένη μανούρα Σίφνου, ροφό στιφάδο με παλαιωμένο ξύδι μπαλσάμικο και ένα διαφορετικό πολίτικο χουνκιάρ με σιγοψημένο αρνάκι, κροκέτα από γλυκάδια και πουρέ μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι.
Το sushi bar του Galaxy ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Εμάς. Κλασικό και αγαπημένο, το Dragon Roll με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki…
Η ώρα περνάει -μαγικά γρήγορα- και τώρα η Τίνα μας περιγράφει τις επιλογές των γλυκών “που αποτελούν τον ιδανικό επίλογο για μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια…” όπως τονίζει, που είναι αδύνατον να (της) αντισταθείς…
Εμείς δοκιμάζουμε τάρτα μάνγκο με λάιμ, παγωτό καρύδα και ροζ πιπέρι, μπακλαβά με νότες περγαμόντου και παγωτό χαλβά και πανακότα ελληνικού καφέ με λουκούμι τριαντάφυλλο…
Ολοκληρώνουμε το δείπνο με φίνα αρωματική Grappa και την Αθήνα όμορφα φωτισμένη να απλώνεται στην αγκαλιά μας…
Υπέροχο roof garden της Αθήνας, που αξίζει να επισκεφθείς. Ξανά και ξανά…
Περιμένω το επόμενο mail-aki σου Τινάκι! xxx