Οκτώμισι ακριβώς, την ώρα που ο ήλιος αφήνει τα τελευταία κόκκινα φιλιά του να χαθούν στη μπλε αγκαλιά που απλώνεται στη ποδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρα, αφήνοντας την εικόνα του ολόγιομου φεγγαριού, της πρώτης από τις τρεις υπερπανσέληνους της χρονιάς, που φέτος -ω ναι- θα συμβούν όλες το καλοκαίρι, να πάρει τη θέση που του ανήκει, πολύτιμο στολίδι στα μαλλιά.
Σε αυτό το σκηνικό, μας υποδέχεται ο Nobu Matsuhisa, ω ναι, ο ίδιος ο Nobu Matsuhisa, ο οποίος θα μαγειρέψει για τους εκλεκτούς καλεσμένους του Nobu Food Festival, που θα ολοκληρωθεί κάτω από τις εντυπωσιακές βοκαμβίλιες του Matsuhisa στο Belvedere της Μυκόνου.
Πίνουμε παγωμένη Taittinger στο χρώμα του Strawberry Moon, ω ναι, έχουν το ίδιο χρώμα ακριβώς, σαν να τις έβαψε το ίδιο χέρι, ο διάσημος chef, ίσως πιο διάσημος και από τις Japanese και Peruvian δημιουργίες του, φωτογραφίζεται μαζί μας, φωτογραφίζοντας συγχρόνως τις στιγμές μας, πριν χαθεί στα άδυτα της minimal κουζίνας του για να ετοιμάσει για εμάς τις signature δημιουργίες του.
Τα τσουγκρίσματα από τα ποτήρια με τα signature cocktails ή τα σπάνια κρασιά από τους γαλλικούς αμπελώνες και ο ήχος από τα chopsticks όταν επιλέγουν άλλο ένα Lobster Taco, άλλο ένα Salmon Karashi Su Miso, το θρυλικό New Style White Fish ή κομμάτια από το βελούδινο Μαύρο Μπακαλιάρο, χάνονται πίσω από τα γέλια μας, πίσω από τη μοναδική ευφορία που σαν μία αόρατξ μεταξωτή εσάρπα απλώνεται πάνω από τη μαγική κορνίζα του Four Seasons στον κόλπο της Βουλιαγμένης.
Ε, αυτή τη βραδιά, τη χθεσινή βραδιά βαμμένη στο χρώμα της φράουλας, δεν νομίζω να την ξεχάσω ποτέ.
What a night… What an honour…