ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δοκίμασα Garuda!

Τα πάντα σε αυτή την ζωή είναι το σωστό timing. Και να του βγάζεις την γλώσσα. Αλλιώς δεν βγαίνει, πιστέψτε με. Πως μία ημέρα πριν το στήσιμο του The Pop Up Project στο Μουσείο Γουλανδρή, αν και είχα μία πελώρια λίστα με things to do, εγώ έκλεισα την πόρτα και χωρίς να κοιτάξω πίσω (την λίστα) πήγα για ένα απολαυστικό mani&pedi, στην Γλυφάδα παρακαλώ;
Ε, κάπως έτσι, μία μόλις ημέρα μετά το The Pop Up Project, όταν η κούραση χτυπούσε κόκκινα και κάθε μυς του κορμιού μου ήταν πιασμένος, εγώ αποφασίζω να πάω να δοκιμάσω Garuda! Τόσο απλά, τόσο Φαίη…

Ό,τι γνώριζα για το Garuda λοιπόν είναι:

α. Το κάνουν μετά μανίας η Madonna, η Gwyneth Paltrow και η Trudie Styler. Κάτι ξέρουν αυτές.
β. Το μηχάνημα θυμίζει πολύ 50 Shades of Grey. Θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστεί στο δωμάτιο του Mr. Grey. Και να χαρίζει στιγμές πόνου και ευχαρίστησης.
γ. Είναι ακριβό.

Λοιπόν, ισχύουν και τα τρία παραπάνω. Αλλά το Garuda είναι πολλά πολλά περισσότερα…

Follow me..

Στην Ινδική μυθολογία το Garuda είναι μία ιερή θεότητα με τη μορφή πτηνού που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες. Αυτό είναι ένα ταιριαστό όνομα για το νέο σύστημα εξάσκησης που είναι μοναδικό σε πρωτοτυπία, ελαστικότητα και ακρίβεια κίνησης.
To σύστημα Garuda εμπνεύστηκε και ανέπτυξε ο James D’ Silva, προσωπικός γυμναστής της Madonna, της Gwyneth Paltrow, της Trudie Styler και πολλών άλλων. Ενσωματώνοντας τις αρχές του Pilates, το δυναμισμό του χορού και τις αναπνοές και ασκήσεις Yoga, το Garuda εκφράζει το fitness του 21ου αιώνα. Εκεί που σταματά το Pilates, αρχίζει το Garuda. Ολιστικό, οργανικό, δυναμικό, το Garuda είναι η πρωτοποριακή προσέγγιση στην εκγύμναση.

Σε αυτόν τον χώρο έρχεται η Μάρσια φα-να-τι-κά και προσπαθεί εδώ και καιρό να με φέρει και εμένα.

Βρίσκομαι σε ένα πολύ ήσυχο στενό πάνω από τον πολύβουο κεντρικό δρόμο της Νέας Ερυθραίας. Ένα μεγάλο δωμάτιο, με χαμηλό φωτισμό που ωστόσο αφήνει τον ήλιο να λούσει τα τετραγωνικά του, αποτελεί τον χώρο όπου πραγματοποιείται το Garuda, που εκφράζει απόλυτα το fitness του 21ου αιώνα

Η Αφροδίτη Μανθοπούλου, η Garuda & Pilates Certified Instructor  με ξεναγεί στα όργανα και στην γυμναστική που εμπνεύστηκε ο James D’ Silva

Ο James D’ Silva γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Goa της Ινδίας, ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου σπούδασε χορό. Από τότε έχει εργαστεί ως επαγγελμαίας χορευτής και χορογράφος σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, το Pilates ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής του εξάσκησης. Με τα χρόνια ο James ενσωμάτωσε στοιχεία από yoga, GYROTONIC®, Feldenkrais και Alexander Technique, δημιουργώντας ένα μοναδικό, ολιστικό και διασκεδαστικό στυλ κίνησης και άσκησης.
Το 2000 ο James άνοιξε το δικό του studio Pilates στο Λονδίνο και αυτό αποτέλεσε τη βάση από όπου η φήμη του διαδώθηκε και καθιερώθηκε στους πολλούς αφοσιωμένους του μαθητές. Εκτός άλλων έχει συνεργαστεί με τη Madonna και τη Gwyneth Paltrow ενώ έχει επίσης δημιουργήσει best selling fitness DVDs με την Trudie Styler.

Η Αφροδίτη ξεκίνησε τον κλασσικό χορό από μικρή ηλικία. Σπούδασε 13 χρόνια κλασσικό και μοντέρνο χορό στις σχολές: Μάγια Σοφού, Ραλλού Μάνου, Southeastern College και στο Κέντρο Χορού Isadora και Raymond Duncan από το οποίο παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και μετά από τριετή φοίτηση, πήρε πτυχίο χορεύτριας και καθηγήτριας χορού αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κρατος…
Μου εξηγεί from scratch πως πρέπει να αναπνεύσω, σε τι στάση να έχω από τον πιο σημαντικό μυ του κορμιού μου και την σπονδυλική στήλη, έως το πιο μικρό δαχτυλάκι του ποδιού μου…

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με “ιερά τέρατα” του χώρου, όπως τους Jeremy Nelson: Release Technique, Claude Brumachon: Release Technique, Benjamin Lamarche: Release Technique, Kurt Kegel: Release Technique, Ann Papoulis: Cunningham Technique, James D’ Silva: Graham Technique, Daniel Laumell: Ballet και Ivan Maindatsefski: Ballet, ενώ για τα επόμενα 15 χρόνια συνεργάζεται με καταξιωμένους χορογράφους και καλλιτέχνες ως επαγγελματίας χορεύτρια σε συναυλίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά σόου, τηλεοπτικά events, θεατρικές παραστάσεις, επειδείξεις, video clips κλπ.
Ενας σοβαρός τραυματισμός την φέρνει σε επαφή με το χώρο του Pilates. Ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της σε όλα τα όργανα του Pilates και πιστοποιείται ως Certified Instructor από την Balanced Body. Για τα επόμενα χρόνια συνεργάζεται με διάφορα studio Pilates ως καθηγήτρια.

Τα αποτελέσματα του Garuda είναι εντυπωσιακά. Αυξάνει τη δύναμη, ελαστικότητα, αντοχή, και φυσική κατάσταση. Προσφέρει καρδιοτονωτική εξάσκηση, ενώ συγχρόνως αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση στην άσκηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατότερο και λεπτότερο σώμα με βελτιωμένη στάση.

“Το σημαντικότερο όμως είναι πως Garuda είναι ιδανικό για όλους, ανεξάρτητου ηλικίας και ικανοτήτων, ενώ προσφέρει ένα νέο και βελτιωμένο τρόπο κίνησης του σώματος μέσω των απεριόριστων ασκήσεών του” μου λέι τώρα η Αφροδίτη…

Το μηχάνημα αν και στην αρχή σου δημιουργεί ένα δέος, με την καθοδήγηση του Garuda Instructor , τελικά είναι πολύ πιο “φιλικό” από ό,τι θα νόμιζες…

Το σύνολο των ασκήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο μηχάνημα Garuda είναι απεριόριστο, ενώ κατά την εκγύμναση μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα όλα τα μέλη του σώματος σε μια αεροβική εξάσκηση που βασίζεται στην αυτοσυγκέντρωση και στις αρχές της χαλάρωσης μέσα από την κίνηση.

Το πρόγραμμα των ασκήσεων, το οποίο είναι ατομικό, σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να είναι απαιτητικό, διασκεδαστικό και να δίνει μια αίσθηση ευεξίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο δυνατό και ευλύγιστο σώμα με βελτιωμένη στάση, που συνδυάζει την ηρεμία κίνησης και πνεύματος.

If it’s easy it’s probably not Garuda …

Έχουν περάσει δύο ημέρες από το μάθημα Garuda που έκανα και κράτησε μία ώρα, και η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι όλο και πιο έντονα. Ίσως να φταίνε όλες αυτές οι ατελείωτες ώρες που κάθομαι στον Υπολογιστή μου και που νιώθω τον αυχένα μου να με βαραίνει, ίσως που αν και γίνεται σοβαρή άσκηση δεν ένοιωσα ούτε μία στιγμή να καταπονείται το κορμί μου. Πάντως το μυαλό μου όλο εκεί σριφογυρίζει, σε εκείνο το μεγάλο δωμάτιο, με τον χαμηλό φωτισμό που ωστόσο αφήνει τον ήλιο να λούσει τα τετραγωνικά του.

Σαν άλλη Anastasia Steele, που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το αμαρτωλό δωμάτιο του Grey…

error: Content is protected !!