ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα Γλυπτά της Χριστίνας Κελλίδη Ντόνεφ έχουν πηγή έμπνευσης τη φύση!

Γλυπτά κατασκευασμένα κυρίως από οργανικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, αλλά και δημιουργίες από μέταλλο, παρουσιάζει η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ, στη νέα της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο Art Shop της Εvripides Art Gallery.

Η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ αναζητά μορφές και υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, επηρεασμένη από την παρατήρηση του ελληνικού τοπίου και τη ζωή της υπαίθρου.

Η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης και ομορφιάς για την γνωστή γλύπτρια, που προσθέτει τη δική της αφήγηση μέσα σε αυτό το τοπίο, αναδημιουργώντας πάνω σε κλασσικές γραμμές και υφές που υπάρχουν ιδιαίτερα στην πέτρα και στο ξύλο, ενώ παράλληλα δίνει νέα πνοή στο μέταλλο, με τις ιδιαίτερες συνθέσεις της.

Στις ανεικονικές της αφηγήσεις διακρίνεται η προσήλωσή της, στις αρχές της σαφήνειας, της αναλογίας και της συμμετρίας ως αποτέλεσμα της παρατήρησης της ίδιας της φύσης και των ουράνιων σωμάτων.

Η δημιουργική διαλεκτική ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο, που αναπτύσσεται στο έργο της Χριστίνας Κελλίδη Ντόνεφ καθιστά τη γλυπτική της, μια συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, όπως την αφηγείται η καλλιτέχνις μέσα από την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της, που καθιστά μοναδικό το έργο της.

It’s good to know: Η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ είναι γλύπτρια, γνωστή για τα γραμμικά, οργανικά, μεταλλικά γλυπτά, τα χρηστικά αντικείμενα, και τα εικαστικά κοσμήματά της.
Εκτός από καταξιωμένη καλλιτέχνις στο χώρο της, η Κελλίδη είναι επίσης γνωστή μέσα από τις συνεργασίες της με τον ζωγράφο σύζυγό της Στόγιαν Ντόνεφ, οι οποίες αποτέλεσαν ένα διάλογο γλυπτικής και ζωγραφικής.

Σπούδασε Τέχνη και Σχέδιο Υφάσματος στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Σόφια. Η έμπνευση που αντλεί από τις κλασσικές γραμμές, τα σχήματα, και τις υφές που υπάρχουν στη φύση, ιδιαίτερα στην πέτρα και το ξύλο ενσωματώθηκε στη δουλειά της ως σχεδιάστρια μόδας στη Σόφια, από το 1985 έως το 1989.

Από το 1991 παρουσιάζει τη δουλειά της σε Γκαλερί και Μουσεία. Έργα της ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Evripides Art Gallery
Ηρακλείτου 10 Σκουφά Κολωνάκι

error: Content is protected !!