ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής 2016!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος με θέμα «Τα Χριστούγεννα».

Η ζωγραφιά που πήρε το πρώτο βραβείο κι έγινε Χριστουγεννιάτικη κάρτα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η ζωγραφιά που πήρε το πρώτο βραβείο κι έγινε Χριστουγεννιάτικη κάρτα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, συμμετείχαν 49 μικροί καλλιτέχνες, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, πολλούς δασκάλους τους και εκπροσώπους εικαστικών εργαστηρίων, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Εύβοια, τη Ρόδο, την Αμφιλοχία, τη Λάρισα, την Ανδραβίδα, την Πάρο, τις Σέρρες, τα Φάρσαλα, καθώς και παιδιά από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, το Μάτι, το Γαλάτσι, τα Πατήσια, την Αργυρούπολη, τη Νέα Μάκρη, το Πέραμα και τον Χολαργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 600 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, κύριος Σωτήρης Σόρογκας, ενώ η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά και συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: “Θελήσαμε η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματός μας για το 2017 να είναι αυτή, η οποία στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το νέο έτος, αυτό που στέλνουν τα αγαπημένα μας παιδιά που με τη συμμετοχή τους μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από τις πανέμορφες ζωγραφιές τους αλλά και τις προσδοκίες τους και τον κόσμο που ονειρεύονται μέσα από τη δική τους καθαρή και αθώα ματιά!”

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σωτήρης Σόρογκας

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σωτήρης Σόρογκας

5. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανάμεσα στην Αθανασία Γιαξίδου (αριστερά), δασκάλα της Χαράς Μπαζιώτη, και την Αικατερίνη Λέγγου (δεξιά), ο μαθητής Θανάσης Σωτηρόπουλος, νικητής του περσινού διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής και η νικήτρια του φετινού, μαθήτρια Χαρά Μπαζιώτη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανάμεσα στην Αθανασία Γιαξίδου, δασκάλα της Χαράς Μπαζιώτη, και την Αικατερίνη Λέγγου, ο μαθητής Θανάσης Σωτηρόπουλος, νικητής του περσινού διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής και η νικήτρια του φετινού, μαθήτρια Χαρά Μπαζιώτη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!