Η 7η Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας στο Ίδρυμα Β & M Θεοχαράκη!

28/05/2014 • ART

Εκατό φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας συμμετέχουν με έργα τους στην 7η Μπιενάλε των Φοιτητών, που οργανώνουν η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ν. Τοπαλίδης

Ν. Τοπαλίδης

Η έκθεση της Μπιενάλε και η απονομή των βραβείων για τα διακριθέντα έργα θα γίνει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 8μ.μ., ενώ για το κοινό θα είναι ανοικτή από τις 6-15 Ιουνίου.

Π.Καρβουνιάρη

Π.Καρβουνιάρη

Γ. Γερογιάννη

Γ. Γερογιάννη

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Σχολών και των διοργανωτών.

Γ. Μωϋσίδης

Γ. Μωϋσίδης

It’s good to know:
Η Μπιενάλε ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την ΑΣΚΤ και το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, καθώς στη διοργάνωση εντάχθηκαν η Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και αργότερα η Σχολή της Φλώρινας.
Το 2005 η Έκθεση των έργων «ταξίδεψε» στον Καναδά μετά από πρόσκληση του ελληνικού Προξενείου και εντάχθηκε σε δύο μεγάλες διεθνείς Εκθέσεις στην πόλη του Τορόντο.
Τα τρία βραβεία και οι τρεις έπαινοι που αποδίδονται επιλέγονται από Επιτροπή Καθηγητών των τριών Σχολών και των διοργανωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons