ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

5ο Global Baku Forum: «The Future of International Relations: Power and Interests»

Με τη συμμετοχή Αρχηγών Κρατών, Πρωθυπουργών, Υπουργών, ηγετικών προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων στον χώρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και της Κοινωνίας των Πολιτών άνοιξε τις εργασίες του χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, το 5ο Global Baku Forum με τίτλο: «The Future of International Relations: Power and Interests».
Το Φόρουμ διοργανώθηκε από το «Nizami Ganjavi International Center» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, με σκοπό την διερεύνηση και αξιολόγηση των νέων δεδομένων της παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας, των νέων απειλών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα και την επεξεργασία θέσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης.

 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την πρώην Πρόεδρο της Λετονίας, κυρία Vaira Vīķe-Freiberga

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την πρώην Πρόεδρο της Λετονίας, κυρία Vaira Vīķe-Freiberga

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mehriban Aliyeva

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mehriban Aliyeva

 Turki Al Faisal, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Turki Al Faisal, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Odeta Nishani, Μελίσσα Βαρδινογιάννη Ο

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Odeta Nishani, Μελίσσα Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nazim Ibrahimov

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nazim Ibrahimov

Πριν την τελετή έναρξης του Φόρουμ, στην Προεδρική κατοικία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Διασποράς του Αζερμπαϊτζάν Nazim Ibrahimov, υποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Nizami Ganjavi International Center»: Τους επικεφαλής του Κέντρου, Δρ. Vaira Vike-Freiberga, πρώην Πρόεδρο της Λετονίας, και Δρ. Ismail Serageldin, Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου, τον πρώην Πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadic, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλγαρίας Petar Stoyanof, τον πρώην Πρόεδρο της Κροατίας Ivo Josipovic, τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας Emil Constantinescu, τον πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Zlatko Lagumdzjia, τον Γενικό Γραμματέα της Αραβικής Ένωσης Amr Moussa και την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
O Πρόεδρος Ilham Aliyev τους συνεχάρη για τις συνεχείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του Παγκόσμιου Φόρουμ του Baku, και για τη φετινή συγκέντρωση τόσων πολλών και τόσο σημαντικών προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο στο Φόρουμ, γεγονός που δίνει την ευκαιρία για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο προδιαγράφοντας έτσι αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον των διεθνών σχέσεων. Εν συνεχεία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Nizami Ganjavi International Center» και ο Πρόεδρος Ilham Aliyev συζήτησαν επί μακρόν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές της μελλοντικής τους συνεργασίας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ. Ismail Serageldin

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ. Ismail Serageldin

Nazim Ibrahimov, η σύζυγός του κυρία Minaya Ibrahimova , η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

O Nazim Ibrahimov με την σύζυγό του κυρία Minaya Ibrahimova  και την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στο πλαίσιο του 5ου Global Baku Forum η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, και σύζυγο του Προέδρου, κυρία Mehriban Aliyeva. Οι δύο κυρίες συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, μοιράζονται το όραμα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου, ειρηνικού, με παιδεία και πολιτισμό, και συνεργάζονται στα σχετικά προγράμματα της UNESCO, καθώς η κυρία Aliyeva, είναι επίσης Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO. Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προσκάλεσε την κυρία Aliyeva να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2017, κι εκείνη αποδέχτηκε με χαρά, προσθέτοντας ότι δεν ξεχνάει την τελευταία επίσκεψή της πριν από δύο χρόνια στη χώρα μας και τη συναυλία που διοργανώθηκε τότε στο Ηρώδειο από την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με το «‘Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και την υποστήριξη του Ιδρύματος Heydar Aliyev. Σημείωσε μάλιστα ότι ειδικά η συναυλία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προώθηση του πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Αντιπρόεδρος και Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva σε ιδιαίτερη συνάντηση

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Αντιπρόεδρος και Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva σε ιδιαίτερη συνάντηση

ku5

* Οι αρχές στις οποίες βασίζεται η ίδρυση και η δράση του «Nizami Ganjavi International Center» διαπνέονται από τη φιλοσοφία του Αζέρου ποιητή Nizami Ganjavi, ο οποίος γεννήθηκε και έδρασε τον 12 ο αιώνα. Η προβολή των αξιών και της έκφρασης του έργου του, καθώς και η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ των λαών είναι ο βασικός σκοπός του Κέντρου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!