ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Dental Spa: Αναζωογονείστε το χαμόγελό σας σήμερα!

Ένα όμορφο χαμόγελο – και μόνον αυτό αρκεί για να διαλύσει τα σύννεφα μιας σκοτεινής ημέρας….

Ρωτήσαμε τον Χειρούργο Οδοντίατρο που έχει επιμεληθεί τις πιο όμορφες και λαμπερές οδοντοστοιχίες που χαζεύουμε στα περιοδικά, Μιλτιάδη Μητσιά, όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για την απόκτηση ενός ολόλευκου χαμόγελου!

Η καθημερινότητα, τρέχει πιο γρήγορα από ποτέ, και σήμερα εν έτη 2016 κανένα αισθητικό οδοντιατρικό πρόβλημα δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο σ’ ένα πηγαίο, λαμπερό χαμόγελο. Το έχουμε ανάγκη!

Μεγάλος όγκος πληροφοριών, κυρίως από το διαδίκτυο, με φυσικό επακόλουθο οι περισσότεροι ασθενείς να επισκέπτονται τους οδοντιάτρους τους έχοντας σχηματίσει άποψη πάνω στα ζητήματα αισθητικής οδοντιατρικής που τους απασχολούν.

Οι οδοντίατροι, ιδιαιτέρως όσοι ασχολούμαστε με την αισθητική οδοντιατρική, έχουμε χρέος να παρέχουμε τεκμηριωμένη και πλήρη πληροφόρηση στους ασθενείς μας και το κοινό. Εκεί επικεντρωνόμαστε και στο σημερινό άρθρο. Ας δούμε τα εργαλεία της αισθητικής οδοντιατρικής, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας:

264a096ebe0a4ff0ed4c17d847e29e84

Ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου & καθοδηγούμενο διαγνωστικό κέρωμα

Το μυστικό της επιτυχίας στην αισθητική οδοντιατρική είναι το προβλέψιμο αποτέλεσμα. Οι γνώσεις μας πάνω στην αισθητική οδοντιατρική και η τεχνολογία, έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορούμε σήμερα να σας δείξουμε πώς θα μεταμορφώσουμε το χαμόγελό σας, πριν ακόμη επέμβουμε σε αυτό. Η λήψη φωτογραφιών και video πριν την έναρξη οποιασδήποτε διαδικασίας είναι απολύτως απαραίτητη. Κάθε παράμετρος του προσώπου, του χαμόγελου και της φυσικής ή τεχνητής οδοντοστοιχίας αξιολογείται. Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος επεμβαίνει στη φωτογραφία και σχεδιάζει ένα ιδανικό χαμόγελο, το οποίο και σας επιδεικνύει. Αν υπάρξει αποδοχή από εσάς, η σχεδίαση αυτή περνάει στις τρεις διαστάσεις, από τον συνεργάτη – οδοντοτεχνίτη του γιατρού σας, με ένα κέρινο ομοίωμα της οδοντοστοιχίας σας. Είναι σημαντικό η διαδικασία να γίνει βήμα – βήμα και με μεγάλη προσοχή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έρθει αβίαστα, ως ένα φυσικό επακόλουθο της καλής επικοινωνίας που δημιουργήθηκε με τον γιατρό σας. Με άλλα λόγια, πείτε εξ’ αρχής στον γιατρό σας τι προσδοκίες έχετε, τι χαμόγελο θέλετε να αποκτήσετε!

1c4a22c7938ce5ba3d35a680c3807bbb

Λεύκανση

Θεωρητικά η λεύκανση μπορεί να γίνει σε όλα τα δόντια. Στην πράξη όμως, έχει καλύτερα αποτελέσματα κυρίως σε δόντια με κίτρινες αποχρώσεις και λιγότερο καλά σε δόντια με γκρι ή καφέ αποχρώσεις. Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο σπίτι, στο ιατρείο, ή και σε συνδυασμό των δύο κατά περίπτωση. Στην πρώτη περίπτωση ο ειδικός κατασκευάζει ατομικούς νάρθηκες για τα… δόντια σας και μόνο, και επάνω σε αυτούς τοποθετείται το ειδικό λευκαντικό gel. Ο ασθενής τους φορά στο στόμα από 1 έως και 8 ώρες την ημέρα ανάλογα τη θεραπεία και το σκεύασμα και για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων περίπου. Στο ιατρείο, η διαδικασία γίνεται με κλασσικό τρόπο ή με τη βοήθεια ενός laser ή με φως πλάσματος και διαρκεί περίπου μία ώρα -ίσως χρειαστεί επανάληψη μετά από διάστημα 1 εβδομάδας. Ο ειδικός επισημαίνει ότι ενδέχεται κατά τη διάρκεια της λεύκανσης να παρατηρηθεί ευαισθησία των δοντιών στο κρύο, ωστόσο είναι παροδική. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο. Η διάρκειά του εξαρτάται κυρίως από τις συνήθειες του ασθενή: το κάπνισμα, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τροφών με χρωστικές ουσίες οδηγούν και πάλι στην πρότερα κατάσταση. Μια αναμνηστική δόση λευκαντικού για 2-3 μέρες κάθε εξάμηνο βοηθά στο να μείνουν τα δόντια εκτυφλωτικά λευκά, ωστόσο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προτείνεται η διακοπή του καπνίσματος.

Όψεις πορσελάνης

Η όψη πορσελάνης είναι ουσιαστικά ένα λεπτό κεραμικό κέλυφος (πορσελάνη) που τοποθετείται στην μπροστινή πλευρά του δοντιού. Με τις όψεις πορσελάνης επιδιορθώνονται μικρές ατέλειες και ελλείψεις των δοντιών. Οι όψεις πορσελάνης συνήθως χρησιμοποιούνται για την καλύψουν τα δόντια που έχουν χρωματιστεί ή έχουν ξεθωριάσει ή έχουν μόνιμους λεκέδες αλλά και για να κλείσουν τα κενά μεταξύ των δοντιών. Ο ειδικός προτείνει την συγκεκριμένη τεχνική σε όσους επιθυμούν ένα αποκτήσουν ελκυστικό και όμορφο χαμόγελο αλλά και παράλληλα θέλουν να δείχνουν νεότεροι. Αντενδείκνυται στην περίπτωση αδύναμων δοντιών ή σε ασθενείς που είναι βρουξιστές (τρίξιμο δοντιών), οπότε ο οδοντίατρος θα συστήσει μια εναλλακτική θεραπεία. Απαιτούνται λίγες επισκέψεις στον οδοντίατρο, αλλά τα αποτελέσματα διαρκούν για αρκετά χρόνια.

a1006bd6a3a47867e0c5ab2795b01c7e

Ολοκεραμικά συστήματα

Οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Οδοντιατρική. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η αισθητική τους υπεροχή συγκριτικά με τις κλασικές μεταλλοκεραμικές. Ολοκεραμική στεφάνη είναι ένα είδος οδοντικής στεφάνης, που πολλές φορές αναφέρεται και ως «κορώνα δοντιού» ή «θήκη ολοκεραμική» και αποτελείται αποκλειστικά από κεραμικό υλικό. Χάρη σε αυτές ο ειδικός μπορεί να επαναφέρει ένα δόντι στο αρχικό του σχήμα ή να διορθώσει μία ατέλεια, να ενισχύσει ένα αποδυναμωμένο δόντι, να συγκρατήσει μια οδοντική γέφυρα, να αποκαταστήσει ένα εμφύτευμα. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης τους είναι ότι έχουν άριστα αισθητικά αποτελέσματα καθώς δημιουργούν την αίσθηση φυσικού δοντιού.

Για όσους θέλουν διακριτικά… θαύματα

«Θα είναι εμφανές ότι έχω κάνει κάποια επέμβαση στα δόντια μου;». Αυτό είναι το συνηθέστερο ερώτημα που απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι προς τον ειδικό. Ιδού και η απάντηση που παίρνουν: “Εάν οι απαιτήσεις του ασθενούς είναι λογικές, τότε δεν θα είναι καθόλου εμφανές το αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος υπερβολής και το αποτέλεσμα να αγγίζει το μη αληθοφανές. Και πάλι αυτό εξαρτάται κυρίως από τις απαιτήσεις του ασθενούς αλλά και από την αισθητική άποψη του θεράποντος οδοντιάτρου. Είναι , για παράδειγμα, σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς να θέλουν να κάνουν πιο λευκά δόντια από όσο πραγματικά χρειάζονται”. Τότε τους εξηγώ ότι ένα τέτοιο το αισθητικό αποτέλεσμα φαίνεται μη αληθινό και κατά συνέπεια δεν είναι καλαίσθητο.

2faf8ba8218299edb441673b86169909

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε…

-Όλοι μπορούν να κάνουν σήμερα αισθητική αποκατάσταση δοντιών, καθώς η επιστήμη κάνει πλέον… θαύματα, αρκεί να απευθύνονται σε εξειδικευμένους χειρουργούς οδοντιάτρους.

-Προτού γίνουν αισθητικές παρεμβάσεις στην οδοντοστοιχία σας, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κάθε θεραπευτική αγωγή, όπως καλός καθαρισμός, ολοκλήρωση εμφράξεων, εξαγωγές δοντιών κλπ.

-Η διατήρηση του αποτελέσματος μετά την αισθητική παρέμβαση εξαρτάται από την δουλειά του ειδικού αλλά και από την αδιάκοπη και σωστή στοματική υγιεινή από τον ασθενή.

 

Dr. Mitsias suit 2015Ο Μιλτιάδης Μητσιάς αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο-Οδοντιατρική Σχολή το 2000. Το 2003 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με ειδικότητα στην Eμφυτευματολογία. Από το 2003 ως το 2004 υπήρξε κλινικός εκπαιδευτής στο πρόγραμμα όπου ολοκλήρωσε. Το 2004 έγινε κάτοχος του Master of Science στα Βιουλικά. Από το 2006 διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα με έμφαση στην εμφυτευματολογία και την προσθετική.Έχει δημοσιεύσει πολλά και ποικίλλα επιστημονικά άρθρα τόσο σε διεθνή περιοδικά όπώς και στην Ελλάδα. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο εργαστήριο της Προσθετικής. Από το 2010 είναι Λέκτωρας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Τέλος το 2011 έγινε Διδάκτορ του Πανεπιστημίου του Κιέλου με αντικείμενο τα ολοκεραμικά συστήματα επί εμφυτευμάτων.

 

 

Dental Spa: Μαρασλή 29 , 10676,Κολωνάκι

Τηλέφωνο:210 7219000

e-mail:info(@)dental-center(.)eu

error: Content is protected !!