ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

2014 New Year’s Good Luck Charm!

Η Αλκυόνη, το θαλάσσιο πουλί με τα πανέμορφα χρώματα, φέρνει μια μικρή Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα, τις γνωστές Αλκυονίδες ημέρες. Ως εκ τούτου, η ύπαρξή της συμβολίζει την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ηρεμία και τη χαρά ενώ σε πολλούς λαούς θεωρείται ότι η παρουσία της φέρνει καλή τύχη. Η Αλκυόνη οφείλει το όνομά της σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τον Αριστοτέλη.

zolotas_kosmimata6

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αλκυόνη ήταν κόρη του Αιόλου, θεού των ανέμων και ζούσε ευτυχισμένη με τον σύζυγό της Κύηκα. Η αγάπη τους ήταν αξιοθαύμαστη γι’ αυτό όταν ο Κύηκας χάθηκε στη θάλασσα οι θεοί μεταμόρφωσαν την Αλκυόνη σε θαλάσσιο πουλί, ώστε να παραμείνουν μαζί για πάντα. Προκειμένου να προστατεύονται τα αυγά της από την κακοκαιρία του χειμώνα, ο Αίολος με την αγάπη που έτρεφε για την κόρη του έπαυε τους ανέμους, χαρίζοντας γαλήνη στις θάλασσες και 14 ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες στους ανθρώπους.
Για το έτος 2014 ο οίκος ZOLOTAS, σύγχρονος αλλά πάντα με αναφορές στην παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, εμπνεύστηκε ένα ξεχωριστό γούρι για να υποδεχτεί το νέο έτος. Η «Αλκυόνη» απεικονίζει τα ήρεμα κύματα και τις 14 ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν κάθε ξεχωριστό συμβολισμό της και φωτίζουν το νόημα της αγάπης, της γαλήνης και της χαράς που εμπεριέχει ο μύθος της.

zolotas_kosmimata4

Στο κατώφλι κάθε νέας χρονιάς, από το 1895, ο οίκος ZOLOTAS, προτείνει τo «τυχερό» γούρι που προσφέρεται σύμφωνα με την παράδοση για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή «Γούρι Αγάπης» την οποία αφιερώνει σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το «Γούρι Αγάπης» 2014 η « Αλκυόνη» έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την προστασία και αποκατάσταση παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ. O οίκος Zolotas, μας προσκάλεσε στην επίσημη παρουσίαση του, από όπου τα στιγμιότυπα που ακολουθούν…

Γιώργος Παπαλέξης, Ελίνα Βασιλάκη

Γιώργος Παπαλέξης, Ελίνα Βασιλάκη

 

Μαριάννα Παπαλέξη, Χριστίνα Κατσουράδη, Γιώργος Παπαλέξης, Ηρώ Κόβα. Μαίρη Καρέλα-Διαμαντοπούλου

Μαριάννα Παπαλέξη, Χριστίνα Κατσουράδη, Γιώργος Παπαλέξης, Ηρώ Κόβα. Μαίρη Καρέλα-Διαμαντοπούλου

 

Αλεξία Τσακανίκα, Χριστίνα Δεμίρη

Αλεξία Τσακανίκα, Χριστίνα Δεμίρη

 

Ίρις Κρητικού

Ίρις Κρητικού

Online Store: www.zolotas.gr

error: Content is protected !!