ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

2 & 1 Instagram tips από τον Mario Testino

Ως παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, ο Περουβιανής καταγωγής Mario Testino σίγουρα γνωρίζει κάθε μυστικό για μια επιτυχημένη φωτογραφία. Οι καλλονές άλλωστε που έχουν ποζάρει κατά καιρούς στο φακό του, σίγουρα μπορούν να το επιβεβαιώσουν! Ο ίδιος, μιλώντας στο «The Hollywood Reporter» αποκάλυψε 3 πολύτιμα μυστικά, ώστε να πετύχετε και εσείς μια καταπληκτική φωτογραφία… από το κινητό σας και να την ανεβάσετε στο instagram.

teaser_fo_testino_kate_moss_1202081554_id_538995

Η στιγμή
«Για μένα, όλα έχουν να κάνουν με τη στιγμή. Πρέπει να έχεις ανοιχτά τα μάτια και έτοιμη την κάμερα. Επίσης, θέλω να διασκεδάζω με το άτομο που φωτογραφίζω, ώστε αυτό που στην πραγματικότητα εμφανίζεται μπροστά στο φακό να είναι εκείνη η στιγμή ανάμεσά μας. Η κάμερα δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην κοινή αυτή στιγμή».

Kate-Moss-Mario-Testino-99

Η λεζάντα
«Ένα από τα θαύματα του Instagram είναι το ότι οι εικόνες σου μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στον κόσμο. Είμαι Περουβιανός, οπότε είναι σημαντικό για μένα να γράφω και στις δυο γλώσσες. Σχεδόν οι μισοί από τους followers μου είναι ισπανόφωνοι και μπορεί να είναι λίγο περισσότερη δουλειά για μένα, αλλά το εκτιμούν. Έτσι μου λένε στα σχόλια. Η επικοινωνία είναι το κλειδί».

testino2

Το συναίσθημα
«Πρόσφατα, ενώ έφευγα νωρίς το πρωί για να προλάβω την πτήση μου για το Λος Άντζελες, ο ουρανός ήταν μαγικός και είχε απίστευτο φως. Τόσο όμορφο, που το φωτογράφησα και το μοιράστηκα γιατί ένιωσα ότι ήταν κάτι εξαιρετικό και ήμουν τυχερός που το είδα, κάτι που και άλλοι θα απολάμβαναν. Μερικές στιγμές αργότερα, ο ουρανός άλλαξε. Πιστεύω ότι, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό, πρέπει η φωτογραφία να φαίνεται προσωπική και αυθεντική, ανεξάρτητα από το τι απεικονίζει».
Αναδημοσίευση: closeupmag.gr
Επιμέλεια: Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

error: Content is protected !!