ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου: “Ακούστε το Εδώ”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί της Σύρου, και ιδρύθηκε το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο, παραγωγό και διευθυντή Peter Tiboris, συμπληρώνει φέτος το 14ο έτος του, προσελκύοντας παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες, ενώ έχει γίνει ένας θερινός προορισμός για φιλότεχνους από την Ευρώπη και άλλα μέρη. Το 2011, το Φεστιβάλ ανακηρύχθηκε “ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας” από την Επιτροπή Βραβείων των Κριτικών Μουσικής του Συνδέσμου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, Αθήνας. Το Δεκέμβριο του 2014, το Φεστιβάλ έλαβε το βραβείο Gina Bachauer ως Φεστιβάλ της χρονιάς.
Φέτος με αφορμή την 150η Επέτειο (1868) του θανάτου του Gioachino Rossini θα δοθούν παραστάσεις του δύσκολου και απαιτητικού, και σπανίως ακουσμένου STABAT MATER και τέσσερις παραστάσεις της αγαπημένης του όπερας «LA CENERENTOLA» (Σταχτοπούτα) ενώ, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστεί και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Ηλέκτρα» Μπαλέτο.
Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι οι βασικοί παραγωγοί του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, και την Αντιδήμαρχο Θωμαή Μενδρινού. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παράξει πάνω από 1300 συναυλίες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 550 έχουν γίνει στο ιστορικό Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Η MidAm International ιδρύθηκε το 2012 και δημιουργεί και παρουσιάζει συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βενετία, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισαβόνα, το Πόρτο, το Μακάο (Κίνα) και τη Σύρο.
Η εμφάνιση της Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία είναι δυνατή λόγω της γενναιόδωρης χορηγίας του Ιδρύματος Schwarz.

Peter Tiboris

Βασικοί συντελεστές του Φεστιβάλ:
Peter Tiboris -Ιδρυτής, Γενικός & Μουσικός Διευθυντής
Eilana Lappalainen -Καλλιτεχνική Διευθύντρια των παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ
Pan-European Philharmonia, Βαρσοβία, Πολωνία
Peter Tiboris, Μουσικός Διευθυντής
Jakub Fiebig, Εκτελεστικός Διευθυντής
Giovanni Pacor, Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος
Marta Kluczyńska, Συνεργάτις Φιλοξενούμενη Μαέστρος

Διάθεση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr και στο Θέατρο Απόλλων – +30 22810 85192
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού με χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Καθημερινή» και το Greek Travel Pages

error: Content is protected !!