10 Χρόνια Spetses Classic Yacht Regatta: Η επετειακή διοργάνωση χάρισε μοναδικές συγκινήσεις!

28/06/2022 • LIFESTYLE

Μαγικές εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις πρόσφερε ο 10ος επετειακός Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών, το Spetses Classic Yacht Regatta 2022 (SCYR), που διεξήχθη στο αριστοκρατικό νησί των Σπετσών, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Χρυσούς χορηγούς τη σαμπάνια Moet & Chandon και την super premium βότκα Belvedere, μέγα υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Λίζα Σταθάτου ( Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR), Δόμνα Μιχαηλίδου, Ελίζα Προκοπίου, Μαρίνα Κουταρέλλη

Το υπέροχο νησί των Σπετσών και ειδικότερα η θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου, κατακλύστηκε από πλήθος σκαφών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάνοντας τον αγωνιστικό παλμό να χτυπάει δυνατότερα από κάθε άλλη χρονιά. Την έναρξη του Spetses Classic Yacht Regatta 2022 κήρυξε την Πέμπτη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Λίζα Σταθάτου και την αντιπρόεδρο του ΝΟΕ, κα Ελίζα Προκοπίου. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το λαμπερό Welcome Cocktail powered by Moët & Chandon and Belvedere Vodka, στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, σημείο κατατεθέν του νησιού των Σπετσών.

Γιάννης Αρτινός- Γενικός Διευθυντής ΑΜΒΥΞ & Βίκυ Καγιά

Τζόση Βιτζηλαίου (Communications Manager ΑΜΒΥΞ)- Γιώργος Καράβας – Μίκα Χούντα(Events Manager AMBYΞ)

Βίκυ Καγιά

ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΑΡΕΛΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ, ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ

Μανώλης Βορδώνης, Μαλαματένια Παλατσίδη

Κατερίνα Κατόπη

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και τις τρεις ημέρες, καθώς ο αέρας, που έφτασε μέχρι και τους 20 κόμβους, επέτρεψε στην επιτροπή αγώνων να δημιουργήσει απαιτητικούς στίβους από το Τρίκερι μέχρι και το γύρο των Σπετσών. Στον αγώνα συμμετείχαν τρεις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβοι και οικογενειακές λέμβοι-dinghies, με το παρών να δίνεται από πλήθος ναυτοπροσκόπων, σε μία μοναδική παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας.

Η 2η μέρα έκλεισε με το καθιερωμένο Crew Party powered by Bwin, όπου βραβεύτηκαν τα σκάφη Αλκμήνη, Caretta-Caretta, Glaramara, Larne, Marida και Navisa, που έχουν τιμήσει το θεσμό και στα δέκα χρόνια του.

Στην κεντρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 10ου Spetses Classic Yacht Regatta, έγινε αδελφοποίηση του Yacht Club de France καθώς και του Gustavia Yacht Club, πρόεδρος του οποίου είναι ο κύριος Στέλιος Χατζηιωάννου ενώ απονεμήθηκε και το βραβείο αναγνώρισης έργου ζωής στην ξυλοναυπηγική τέχνη στο Θοδωρή Τσίκη.

Maggie Gyllenhaal , Γιώργος Καράβας

Στέλιος Χατζηιωάννου

Η Όρλα Μέρφι Χατζηιωάννου με μία φίλη της

Το Moët & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος Glaramara, με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, ενώ το Belvedere Gold Sponsor Award απονεμήθηκε στο σκάφος Marida, με κυβερνήτη το Στάθη Πάκη. Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Concours D’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα σκάφη, το οποίο παρέλαβαν τα σκάφη Αλκμήνη, Perseo και Sea Song.

Κώστας Τσαντίλης , Κώστας Θεοφιλόπουλος, Αντώνης Γεραντώνης, Μαρίνα Κουταρέλλη, Στέλιος Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Κατερίνα Τσαντίλη, Λίζα Σταθάτου, Γιάννης Αρτινός, Michael Clough

ΜΙΚΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ

Η Αγγελική Κυριακοπούλου – Senior Brand Manager Belvedere- βραβεύει τον κυβερνήτη του σκάφους Marida, Στάθη Πάκη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Νίκος Καρανικόλας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons