ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

10 χρόνια Save a Greek Stray: Ο πολιτισμός στηρίζει πάντα τον πολιτισμό!

Ο σεβασμός που επιδεικνύει ο άνθρωπος για τα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού και συναισθηματικής νοημοσύνης, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη θεατρική τέχνη. Για το λόγο αυτό, η φιλοζωική οργάνωση, Save a Greek Stray (SGS), φιλοξενήθηκε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Αιολική γη, του Ηλία Βενέζη, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην SGS τιμώντας έτσι τη 10ετή φιλοζωική και κοινωνική της δράση.

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Λίγα λόγια για την παράσταση: Κι όμως, δεν γράφονται με ίσιες γραμμές οι μοίρες των ανθρώπων. Η Αιολική Γη, μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν την Μεγάλη Καταστροφή από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια. Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.

“ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ” ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ

It’s good to know: Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!